Noni, ei kannattaisi odottaa innolla kotiviikonloppua ja suunnitella tekevänsä sitä tätä tai tuota kivaa. Kotona kyllä oltiin, mutta melko tukevasti 4 seinän sisällä. Tapsa aloitti keskiviikkona flunssan potemisen, Jenni nosti kuumeen torstai-iltana. Lauantaina aamulla minäkin olin jo reippaanlaisessa kurkkukivussa ja symbioosissa nenäliinan kanssa. Oli todella huono olo ja eipä tuo ole tuosta vielä kohentunut. Naama on punainen kuin ravulla, silmät valuu pitkin poskia ja nenä - se on alkulimaa täynnä, suorastaan ylituotantoa havaittavissa.

Päätin kuitenkin tänään ulkoilla edes hetkisen. Uhmasin basiliskopöpöjä ja otin happihyppelyä parin tunnin ajan koirien ja kameran kanssa tässä omalla pihalla. Sen kauemmaksi en tohtinut lähteä, mutta PAKKO oli saada olla ulkona. Onneksi aurinko paistoi lämpimästi ja saatiin Jennin kanssa pongata pääsiäisnoitia kivassa kelissä. Jennin laskujen mukaan nähtiin 7 noitaa, mutta mikään niistä ei uskaltautunut meidän pihalle. Jenni taisi olla vähän pettynytkin, sillä söi vähin äänin itse mahdollisille noitavieraille tarkoitetut suklaat.

psIMG_1590.jpg
Ohi ne vain menee...

Jennin kanssa keskusteltiin tämä noita-asia niin, että yksikään näistä nähdyistä ei ollut OIKEA pääsiäisnoita. Oikeat sellaiset lentää luudalla ja käkättää. Nämä olivat vain rooliasuissa olevia koululaisia, jotka nauroivat mennessään. Lajimääritys suoritettu!

Jennin ollessa noitajahdissa, minä leikin kameralla. Honttonen (eli Ringa) oli hauska kohde tälle lähikuvaukselle. Yritin saada siitä kuvaa jossa se lipaisee kielellään nenäänsä, mutta en onnistunut. Se vain paukutti tai näytti somalta. Ne kaksi asiaa se osaa hyvin, kerrassaan loistavasti.

psIMG_1252.jpg
RÄYH!

Yhtäkkiä sain päähäni kokeilla kameran mustavalkokuvausta. Se olikin aika hauskaa hommaa ja pitäisikin joskus ottaa tuolleen vaikka muotokuvasetti koirista. Nyt nuo mokomat ei pysyneet juuri lainkaan paikallaan, joten haaveet muotokuvista jäivät hamaan tulevaisuuteen. Oli pelattava niillä palikoilla joita oli annettu ja kuvattava sekalaista seurakuntaa sekalaisessa vauhdissa ja muodostelmapainissa.

psIMG_1665.jpg
Jestas kun tuo panee pahalla äänellä!

Koko koiralössi ulkoili takapihalla sopivankokoisissa ryhmissä aamusta pitkälle iltapäivään. Lopulta tuli meidän potilaiden aika päästä jaloittelemaan pissareissua pidemmästi. Misiu veti tapansa mukaan satasta. Mulla kylmäsi sisuskaluista kun se teki yhden aika vauhdikkaan kaatumisen. Veti murrekielellä ilmaustuna "lipat" liukkaalla. Toivottavasti on huomenna kunnossa. Ei tuo ainakaan ulkoilunsa aikana ja nyt illalla ole näyttänyt merkkejä kipeytymisestä.

On sen elämänriemua ihana katsella. Mitä sillä on väliä jos takalisto on välillä tarkemmalta motoriikaltaan vähän jatsimeiningissä. Eteenpäin pääsee lujaa ja mattimeikäläinen ei kadulla kiinnitä sen menoon mitään huomiota, tuskin välttämättä pertti-peruskoiranomistajakaan. Misiu on iloinen ja onnellinen. Sen lempiharrastusta, kepinheittoa, me ei tänään vieläkään harrastettu. Annettiin sen kuitenkin nauttia keppien tuomisesta niin, että vietiin aina keppi jonnekin pikkuisen kauemmas näkymättömiin ja lähetettiin Misiu etsimään. Riemua riitti tästäkin leikistä sekä Misiulle että Jennille.

psIMG_1899.jpg
Noni, odota!

psIMG_1904.jpg
Kohde tähtäimessä.

psIMG_1912.jpg
Täältä tullaan!

psIMG_1890.jpg
Hoblaa!

Ella ei saa vielä olla vapaana. Hihnalenkit jatkuvat vielä tovin, kunnes sitä voi jo tuolla tien päällä ensin väsyttää ja laskea sitten lenkin jälkeen sen hetkeksi vapaaksi rauhallisemmassa mielentilassa. Nyt on vielä väsytyskielto voimassa ja Ella kuin virtakintas. Kävelymatka on kyllä pidentynyt selvästi sitten parin viikon takaiseen. Jos en olisi niin taikauskoiseksi alkanut, kertoisin Ellan voinnista positiivisia uutisia. Nyt vain tyydyn toteamaan, että Ellalla on huomenna 4. fysioterapia ja odotan innolla mitä siellä meidän kotiläksyjen tekemisten aikaansaannoksista kerrotaan.

psIMG_2038.jpg
Ella lähdössä lenkille.

psIMG_2056.jpg
Kauan meidän pitää vielä tätä tietä tarpoa ennen kuin Ellukalla on terveen paperit. Mutta mehän tarvotaan, yhdessä!

Päivän kuvasaalis kokonaisuudessaan: *kliks*