Trenailtiin tänään Miukun kanssa tokottelua Maskulla. TIO:n kyytiä saivat tänään treenien merkeissä Fyra, Misiu, Pörri ja Nörtti. Miukulla oli mukana Aksu, Armi ja Lumo.

Fyralla oli paljon ohjelmaa tänään. Ihan heti treenin aluksi taisin päästä jujulle mikä aiheutti Fyralla sen noudon sekoilun vapunpäivänä. Rakensin ruudun valmiiksi Fyran vielä ollessa autossa. Otin Fyran ulos ja siinä vähän höntsäiltiin verryttelyksi. Ajattelin ottaa ensimmäiseksi noudon, josko se tuntuisi kivalta kun pääsi treenimään. Ajatus oli tehdä helppoja "vauvanoutoja" ja päästin F:n heti kapulalle kun se kolahti maahan. F lähti mutta kaarsi vauhdilla takavasemmalla olevaa ruutua kohti. Sillä oli vain yksi ajatus: "ruutuunruutuunruutuun". Palautin sen takaisin sivulleni, hain kapulan ja heitin sen siitä leikkisästi uudelleen. Silloin F haki kapulan, mutta vilkuili kaihoisasti ruutuun. Sinne oli päästävä, ei voi keskittyä jos tuonne ei pääse. "Eksä Jossu oikeasti huomaa, tuolla on RUUTU!!!" On tuo aika hauska koira...

Minusta tuntuu nyt siltä, että siitä ruudusta on tullut Fyralle samanlainen superasia kuin agilityssä loppupalkka takin taskussa piilossa. Koko hommeli pyörii vain sen superasian ympärillä ja vaikuttaa muuhun keskittymiseen jos siihen kilinään ei puututa. Vappuna puutuin huomaamattani tähän ongelmaan (siellä otin ruudut ensin, noudot sen jälkeen, mutta ruutu silti OLI edelleen kentän toisella laidalla) ja lopputulos oli se, että Fyra alkoi toimia ja keskittyä. Agilityssä olen puuttunut loppupalkalle sinkoiluun jo useamman kerran ja saanut sen jälkeen hienoja napakoita suorituksia. Ilmeisesti ne kuulat pitää pistää kohdilleen ja takaisin kiertoradalleen. En tiedä vielä varmaksi, mutta luulen olevani jäljillä nyt.

Ennen ruutuun päästämistä otin Fyralla kaukoja (olivat tänään kyllä erinomaisia), sähköpömpelin kiertämistä (matkaa jo pidennetty huomattavasti), pysäytyksiä minusta kauempana (vrt. luoksetulon pysäytykset) ja tietenkin aina väliin seuraamispätkiä. Lopuksi päästin sen tekemään ruudun muutamaan kertaan. Ekalla kerralla siellä odotti nami, tokalla kerralla meni tyhjään ruutuun ja palkkasin sen maahanmenosta ja kolmannella kerralla lautasella oli taas nami. Hyvin toimi.

Fyra meni toviksi autoon ja antoi tilaa muille treenaajille. Tauon jälkeen otin sillä seuraamispätkiä ja "pömpelinkiertoa" ja kokeilin palkkaamiseen naksutinta. Kotona ollaan temppuiltu naksuttimen kanssa, mutta tokotteluharkoissa en ole sitä käyttänyt. En nyt tiedä oliko tuo nyt taikakalu mihinkään näin vähäisellä kokeilulla, mutta kyllä se positiivisesti naksahdukseen reagoi. Piti sitä selvästi namitulee-äänenä. Otin myös kaksi noutoa, toisen ohjatun noudon kapulalla ja toisen omalla isommalla kapulalla. Molemmat noudot tein kokeenomaisesti ja ne toimivat nyt hienosti. Palkaksi päästin Fyran ruutuun.

Fyran ollessa taukoilemassa autossa Misiu teki muutamia maahanmenoja, liikkeestä seisomisia, seuraamisia ja ruutuharjoituksia. Tyyppi ampuu ruutuun kuin nato-ohjus ja ihan hirvittää perästä katsella saako se jarrutettua tarpeeksi ajoissa vai meneekö pitkäksi. Ihan atomeinahan se ruutu sillä on kun tätä leikkiä ei ole leikitty sillä aikoihin ja silloin vuosia sitten se leikki jäi "viedään nami koiran kanssa ruutuun"  -asteelle. Siitä jatkettiin nytkin. Misulle minusta irtoaminen ei tuota mitään ongelmaa, kiitos agilityn.

Misiun jälkeen vuoroon tassutteli Pörri. Se toimi Aksulle vieraskoirahäiriönä. Otettiin seuraamisia, perusasentoja, parit maahanmenot ja seisomiset. Luoksetuloakin touhuttiin kovasti. Paikallaoloharjoituksia otettiin useampi, joista yksi oli melko pitkäkin. Siinä ehdittiin Miukun kanssa vaihtaa viikonlopun kuulumiset ja vastaanottaa parit puhelutkin. Koirat makasi. Osaa ne jotain! Pörri oli kyllä niin mukavan terhakkana, että pitääkö se sittenkin vielä sen kilpailukirja esiin jostain kaivaa. Josko vaikka sen 10-vuotispäivien kunniaksi kesällä :D

Mulla ei ole pienintäkään hajua miksi Nörtti oli mulla myös mukana, mutta niin vain se autossa makoili. Kaivoin repusta naksuttimen ja tehtiin höpötemppuja. Peruuttamista, "kuolemista" ja sen semmoista tarpeellista. Se oli Nörtiksi varsin pirteällä tuulella. Olen kyllä kasvanut aikuiseksi kun mulla ei mennyt hermo sen kanssa kertaakaan. Ehkä se on myös tuon naksu-ideologian "syytä" kun pakotan itseni palkkaamaan vain onnistuneista ja jättämään epäonnistuneet huomioimatta. Nörttihän menee heti keskivertoa suurempaan koomaan jos sille erehtyy sanomaan jostain asiasta poikkipuolisen sanan. Joo... se on ressukka sanan varsinaisessa merkityksessä. Lammas suden vaatteissa, raukkaparka :D

Iltasella kävin vielä testaamassa uudet GoreTexit Ellan ja Misiun kanssa (uutta retkeilyreppua en sentään selkääni laittanut, mutta kai se sekin on kokeiltava ennen seuraavaa patikkareissua). Molemmat oli niin täynnä virtaa, että huh huh! On niin vaikeaa käsittää, että Ellan sairastumisesta on niukin naukin 3 kk ja tuolla se paahtaa menemään remmi suorana Misiun rinnalla. Keskiviikkona molemmilla on fyssarikäynti ja on taas jännä kuulla mitä mieltä Kaisa niistä on. Harmi kun ei tullut otettua Ellasta kuvaa silloin kun sairastelu alkoi. Se oli käytännössä kaksin kerroin. Nyt se kulkee jo melkein selkä suorana (Misiuhan ei missään vaiheessa ollut edes selkä kyttyrässä) ja kummastakaan koirasta ei satunnainen vastaantulija voi päätellä niiden sairaushistoriaa laisinkaan. Kaksi pirteää koiraa lenkillä ja that's it.

Aamupäivällä napsin Pörristä muutamat kuvat tuolla takapihalla pihansiivouksen lomassa. On se vain kaikkien kolhujensakin kanssa aika kuvauksellinen kaveri. Ei uskoisi, että sekin on elänyt elämänsä jatkoaikaa jo n 9,5 vuotta. Sehän nousi takajaloilleen vasta paljon myöhemmin kuin sisaruksensa ja jäi meille kun sitä ei voinut kenellekään myydä. Tuossahan tuo on jatkoaikaansa kuluttanut ja toivottavasti kuluttaa vielä pitkän aikaa. Suuri on ja näyttelyllisesti kaikkea muuta kuin ideaali, mutta silti siinä on aina ollut tiettyä erilaista kauneutta.

1241383448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1241383430_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain tänään Jennan ottamia kuvia vapunpäivän agitreeneistä. Tässä muutamat otokset Femmasta, Kattista ja Konnasta. Kiitos Jenna!

1241383567_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Femma aitoo ja Jossu jättää p*rs*ttä.

1241383580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kattikin pätevänä

1241383591_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Takaa, takaa, takaa...

1241383604_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Mä paljastan salaisuuden... se ei osunut kuin 2 eka väliin verkottamattomassa pujossa, mutta taitaa nuo välit olla niitä tärkeimpiä välejä tässä esteessä ;-)

1241383622_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Takaa, takaa, takaa...

1241383652_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
*pohtii... tulikohan tuo rima alas kun käsi sanoo, että tule heti alas sieltä riman päältä*

1241383636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Heh, Konna on täynnä pyhää vihaa. Voisikko akka siirtyä siitä eestä jos käsket putkeen mennä.

Huomenna jatkuu arkinen aherrus. Illalla on agipalaveri Aaapin luona Parhiksella. Tiistaina varmaan tokotellaan. Keskiviikkona kiirehditään Ouluun Misiun ja Ellan kanssa. Torstaina kisataan iltakisoissa Kokkolassa Femman ja Konnan kanssa. Perjantaina treenitään tokoa. Lauantaina levätään ja sunnuntaina tämä äiti viettää äitienpäivää Pietarsaaressa agiliitokisoissa. Sitten ollaankin taas yksi viikko lähempänä kesää.