Eilen ennen tupostelemaan lähtöä Fyra korkkasi tämän kesän hakuilut. Tapsa toimi maalimiehenä ja hakualueena oli tuo vastapäinen pelto risukasoineen.

Ukko1: Fyra näki Tapsan lähdön peltosaralle, mutta vein sen pois vähäksi aikaa. Lähetys onnistui, ei juossut suoraan Tapsan luo, vaan joutui tekemään vähän töitäkin. Silmillään ei siis hakenut. Rullan oli ottanut hienosti ja toi sen lujaa mulle, mutta heitti sen lennosta jalkoihini. Näyttö oli nopea ja napakka. Hain Fyran pellolta ja meidän siirtyessä takaisin tuoho tien tuntumaan, Tapsa siirtyi viereiselle peltosaralle.

Ukko2: Lähetys hyvä, joutui vähän käyttämään nenäänsä. Rullan otti hienosti, mutta taas pudotti sen mun jalkoihin kun olin niin hidas oikean toiminnan auttamisessa. Treeninpaikka molemmille. Näyttö nopea. Hain sen taas ukolta ja taas ukko siirtyi seuraavaan piiloon, seuraavalle peltosaralle ja kovasti syvemmälle kuin aikaisemmat.

Ukko3: Nyt oli vähän hankaluuksia. Fyra kävi tarkistamassa edellisen piilon ja ei irronnut sieltä niin syvälle löytääkseen Tapsan. Tuuletkaan eivät auttaneet hajun saannissa. Kutsuin Fyran pois ja siirryin pikkuisen parempiin tuuliasetelmiin ja lähetin uudelleen. Nyt löytyi pienen työnteon jälkeen. Toi rullan nyt käteen saakka ja lähti näytölle hyvin. Nyt T toi Fyran piilolta tielle.

Ukko4: Helppo pakeneva voimalinjaa pitkin. T painautui ojaan piiloon ja F perään. Nyt oli rullan otossa ainakin tieltä katseltuna hitaamman sorttinen, joten päätin ottaa vielä yhden rullaharjoituksen. Toi rullan mulle ja näyttö meni hyvin. T toi Fyran tielle.

Ukko5: 30m matkalta pelkkä rullan haku ja näyttö. Nyt otti rullan nopeasti, luovutti sen mulle kauniisti ja teki siistin näytön. Siihen oli hyvä päättää.

Että tästä lähtötilanteesta kesää kohti. Treenimääräämme nähden varsin hyvä esitys mielestäni.