Tupostelu meinasi tänään olla kaikessa ihanuudessaan myös melkoista tuskaa. Minna oli suunnitellut 30 esteen kurvin jossa baanattiin vauhtikurvaa ja sitten yhtäkkiä piiperrettiin jotain tarkkaa. Jalat maitohapoilla niitä sitten väännettiin ja käännettiin ja uusiksikin otettiin. Minä tietenkin kertaa kaksi koko hoidon kun mukana oli sekä Konna että Femma.

Mitä jäi käteen? No haava näin niinku ens alkuun muisteltuna. Vähän oli naminantotarkkuus hakusessa koirilla. Taisin namin sijasta tunkea jossain kohtaa peukalon, mutta palkatuksi näkyy rekku tulleen :D

No ollaanpa nyt kuitenkin asiallisia ja mietitään sitä itse treeniä.

Femman heikkous on edelleen se eteenpäin irtoaminen. Sivusuunnassa menee jo paljon paremmin. Nyt se ei aluksi hakenut nollakulman putkea itsenäisesti kaukaa heitettynä, mutta pikkuisen rautalankaa niin Femma palasi urilleen. Tavallisestihan se nuo hakee todella hyvin. A-esteellä tein aika voimakkaan sivusuunnassa irtoamisen ja Femmu toimi silti. Vääriä putkensuita ei tänään katsellut, vaan seurasi ohjausta hyvin. Pituushypylle tehty takaaleikkaus paljasti taas sen totuuden, että ko. esteen kanssa on tehtävä vielä töitä. Lisää intoa HYPÄTÄ sen yli myös hitaammissa lähestymisissä vaaditaan paljon. Muutenkin tuohon intopuoleen pitää treeneissä kiinnittää huomiota. Kisoissa sillä on täpinätä enemmän kuin arkikurveilla. Pujottelussa haki kivasti aloitusta itse, mutta treenien lopuksi tehdyt pujot meinasi jättää kesken. Liekö odottanut jo pottipalkkaansa ja aivot oli narikassa. Femman "täytyy opetella" -lista on aika pitkä ja rönsyilevä, mutta tylsää olis olla täydellinen. Mitä sitä sitten harjoittelis?

Konnalla oli tänään menohaluja kovasti. Isoja kurveja siellä jokunen tuli ja joitain rimojakin tuli alas. Yleensä kyllä joka rimalle oli selitys miksi se tippui (mun syy), mutta yhden okserihypyn Konna kyllä pisti niin läskiksi, että huonommin ei sitä enää voisi kai hypätäkään. Tuosta huonompi vaihtoehto on enää juosta sen läpi tai olla hyppäämättä. Pienellä säädöllä saatiin kohdat onnistumaan ja loppuun vielä viime pyhänä tuomaroineen Lee Gibsonin Oulunkin alueelle jalkauttamaa "avautumista". Konna vastasi tähän hommaan aika kivasti, pitänee kokeilla enemmän toisella kertaa. Ainiin - Konna oli tänään kiltti koira kun irtosi sekä sivuttaissuunnassa että eteenpäin loistavasti. Se auttoi minua pikkuisen jaksamaan tätä juoksu-urakkaa paremmin, mutta silti on todettava, että rapakunnossa olen ja vahvasti!

Kotiin päästyäni ilmoitin Femman Kajaaniin liitelykisoihin 7.6. Myös Konna on ilmoitettu. Seuraavan vuoden nollajahti alkaa, josko nyt paremmalla terveysonnella?