Hauskaa Vappua!

Meillä oli tänään Jennan kanssa vappujuhlat Käpälämäessä. Korkattiin kesäkausi tämmösellä kurvelolla:

KapiksenKorkkaus010509.jpg

Siinä oli tupostelun valssikuvio likimain peilikuvana, vaikutteita persjättöharkasta ja sellainen pujolle vienti, jota olen monesti halunnut kokeilla tietyllä tavalla ohjattuna ilman että koiraa on nenästä pujon eka väliin puskemassa. Mustilla palloilla väli 2-3 oli kans p-jättökäännös ja kauhea pusku neloselle sitten. Siinäpä työmaata kaiken muun improvisoidun pyörityksen lisäksi.

Mulla mukana oli Femma, Fyra, Katti ja Luva ja kentälle tuli myös Konna & malimummeli Ninja. Jennalla oli kääkkäkolmikkonsa ja Hanna tuli vielä Unton kanssa. Saatiin monenlaista treeniä aikaiseksi.

Treenit aloitti itseoikeutetusti Ninja-mummeli. Se niin kovasti tahtoi tehdä vähän loikkia ja putkia ja pujoa. Vierivä kivi ei sammaloidu:

trIMG_1778.jpg
Kuva: JennaT

Konnalla otin aluksi tupostelun valssailukuvion mukaisen pyörityksen. Se keskimmäinen hyppy tuotti taas eka yrittämällä mulle hankaluuksia. Huono minä! Konna pelitti. Peilikuvana vietynä Konnalle kakkoshypyn takaakierto tuotti ongelmia. Ihan mahdottoman huonoja hyppyjä teki. Nyt jälkikäteen voin viisastella paperiversiota katsellessani, että miksihän en vienyt sitä tuon keskellä olevan aidan puolelta. Pitää kokeilla joskus. P-jätöt toimi ja pujon hakeminen kun vain kerroin jo hyvissä ajoin hypyllä sille mikä on seuraava este. Jos sen antoi hypätä alas ja sitten vastä hääräsi pujoasiaa, meni pitkäksi.

Femma oli aika näppärä. Mulla ei jäänyt tämän päivän treenistä mitään muuta kummallista mieleen kuin se positiivinen fiilis, joka tuli siitä, että se alkaa hakemaan pujoa itsenäisesti. Se alkaa siis OSATA! Vielä se tekee sen oikean välin hakemisen vähän kässäri päällä, mutta tekee. Se on jo paljon se! Ainiin, yhdessä vedätyksessä se veti rimat alas kahdesta hypystä, mutta uusintayrittämällä rimat pysyi.

Kattilla pyörittelin noita valssauksia ja putkiinheittoja ihan improvisoiden. Hienosti se ampuu putkiin ja hyppyjäkin tekee lennokkaasti. Alimmalla korkeudella hypytin. Ei ole kiire nostella korkeuksia. Verkkopujo alkaa tuolla tontin rajalla olemaan jo alustaltaan harjoituskunnossa, mutta nyt Käpälämäessä kokeilin sen eka väliin osumista verkottamattomalla pujolla. Osuihan se, pääosin jopa kelvosti. Kääntyi pari kertaa jopa kakkosväliinkin. Keinua otin Jennan kanssa yhdessä. Vauhdilla menee päähän saakka ja vähän annettiin kolahtaa. Pitää ottaa varovaisesti nyt kun on pehmeältä maneesipohjalta siirrytty kovemmalle kentälle. Katti harkkas myös ohjauskuvioita ilman esteitä. Olen nyt päättänyt opettaa siitä ainakin yhtä hyvän tuohon hommaan kun isänsä on.

Fyra oli aikas hyvänä. Irtosi, mutta oli jotenkin sellainen joustavan kumilangan päässä olevan oloinen käteen. Valssikoukero meni sillä muuten hyvin, mutta ohjasin sen yhdessä välissä väärälle hypylle. Se nyt ei ole koiran vika. P-jätöt se teki yllättävän taitavasti. Pujollevientiä en sillä ottanutkaan tuollaisena, mutta jauhoin sitä meidän huonompaa puolta ja oiskohan tuossa tapahtumassa edistystä. Mene ja tiedä, siltä vain tuntui. Lopetettiin keinunpaukutuksiin. Se ei sitä estettä kyllä pelkää, päinvastoin. Parasta on kun pamahtaa ja kovaa!

trIMG_1931.jpg
Kuva: JennaT

trIMG_1949.jpg
Kuva: JennaT

Luva vain höntsäili. Se hyppi muutamat esteet, kävi itsekseen juoksemassa putken ja liikkui kanssani esteiden välissä. Oli ihan hyvin mukana hommassa harjoitusmäärään nähden. Kävelytin sillä nyt myös keinun. Ei ollut moksiskaan kun lauta laskeutui hitaasti alas. Pujon laitoin alulle 2*2 menetelmällä. Hommia tiedossa, mutta helposta kulmasta sain sen menemään kahden kepin välistä jo niin, että se saattoi jopa pikkuisen hoksata mistä hyvästä palkka tulee. Tästä on kiva jatkaa.

trIMG_1955.jpg
Kuva: JennaT

trIMG_1962.jpg
Kuva: JennaT

Agittelun jälkeen tokottelin Fyralla tovin. Rakensin ruudun sen ollessa autossa. Seurautin sen suoralle linjalle ruutua kohti ja otin sivulle. Sanoin sille "hetsaussanamme" ja Fyra katsoi ruutua. Lähetin - ei mennyt. Kutsuin sen viereen ja seurautin pari askelta kohti ruutua ja perusasento. Taas hetsaussanat ja Fyra katsoi ruutua. Lähetin ja HURRAA! Se meni ruutuun, KESKELLE, söi namin läpinäkyvältä alustalta ja tippui käskystä maahan! Tämä oli eka kerta kun Fyra ei edes nähnyt ruudun rakentamista. Edellisellä ruutuharkkakerralla se näki ruudun rakentamisen, mutta ei ollut itse siinä lähellä. Nyt pitää viettää tovi tässä vaiheessa ja vahvistella. Lähettelin sitä ruutuun eri suunnista, myös kentän poikki nurmikentältä sorakentällä olevaan ruutuun.

Sitten noutoja. Huoh... en tiedä oisko tämä pitänyt jättää tekemättä vai pitikö tämä episodi nimenomaan läpikäydä. Fyra oli ihan neiti kapulan kanssa. Ei voinut kertakaikkiaan hakea kapulaa. Lähti kyllä sinnepäin innolla ja meni makaamaan kapulan viereen. Voihan kilinkellit! Väänsin sille rautalankaa ja kävimme elämää suuremman keskustelun aiheesta. Hetken ajattelin, että nyt loppu Fyralta ne vimosetkin noutamiset, mutta eipä lopu meidän Fyrasta ihmeellisyydet. Tämä meidän kilinähetki aiheutti sen, että Fyra nouti oikein hienosti ja vietikkäästi. Taisi tulla oikeaan saumaan tämä "the lazy bitch" -kohtaukseen puuttuminen.

trIMG_1977.jpg
Ei tämä nyt kovin vastenmieliseltä hommalta näytä

Vimosena harjotuksena oli Kattin ja Femman leluleikki. Se oli semmonen loppuverkka, jossa ajatuksena oli tuon solmulelun kiinnostavuuden vahvistaminen. Kateus on eteenpäin ajava voimavara... myös koirilla :D

trIMG_2100.jpg

trIMG_2077.jpg

trIMG_2003.jpg
Pakko laittaa, vaikka kuva on kaikkea muuta kuin hyvä. Katti naturaalina.... on se niin nätti vaikkei väkisin pönöasenton väännetäkkään.

Huomenna vaeltelemaan Rokualle päiväksi. Katti ja Luva pääsee mukaan. Arvoin mielessäni helpon ja mukavan kävelyn (Esko & Totti) ja oletettavasti järjenlähtölähellä-meiningin (Katti & Luva) välillä. Juniorit vei voiton. Jospa se ois niille enemmän hyödyksi kun mulle haitaksi.