Tänään juhlittiin Maijun "18-vuotissynttäreitä" Rokualla patikoinnin merkeissä. Päivä alkoi kun Lilli ja Valtsu (alma) hakivat meidät Jokirannasta kasilta ja napattiin vielä Muhokselta Jaana ja Saimi (engspa) kyytille. Rokualla oltiin vajaa kympiltä.

Reittinä oli sopiva miksaus Keisarinkierroksen pätkiä ja 10 kilsan latupohjaa. Kokonaismatkaksi tuli kutakuinkin 12+ kilsaa plus erinäiset siirtymiset, joihin voi kevyesti laskea kilsan jos ei toisenkin. Tasaistahan noissa maisemissa ei juuri ole, joten kalorit sai kyytiä!

rIMG_2241.jpg

Mulla oli patikointiseurana Katti ja Luva. Reissulla Nahkaksi ja Nupiksi ristityt ääliökääpiöt käyttäytyivät koko reissun todella hyvin ja jaksoivat hienosti. Eipä siinä tarvitse kovin kummoinen valopää olla todetakseen, että koirat oli 120% paremmassa kunnossa kuin niiden narujen perässä roikkunut emäntä. Nousut pisti HIEMAN puuskuttamaan ja kun kävelysauvatkin jäivät kotiin kuistille, niin oli siinä urakkaa kerrakseen. No tehty on ja voisin lähteä milloin vain uudelleen tekemään saman kierroksen. Oli se hienoa.

Meillehän sattui aivan mahtava päivä. Osa porukasta kulki T-paidassa ja kyllä siellä shortsitkin nähtiin käytössä. Koiria oli melko mukava rotuvalikoima. Rottiksia oli 4 (koko Rotinkan Ra-pentue). Lisäksi joukossa tallusti Luvan (schapendoes), Kattin (cardi) ja Konnan (malikka) lisäksi alaskanmalamuutti, englanninspringerspanieli ja lyhytkarvainen saksanseisoja. Ihmisväkeä oli vähän enemmän kuin koiria.

rIMG_2201.jpg

Ensimmäinen pysähdys tehtiin reilun 5 km patikoinnin jälkeen Pookivaaralla. Maiju raahasi rinkassaan meille kaikille eväät (treenaa kesän reissuaan varten). Saimme nauttia luonnon helmassa kanatortilloista, suklaapaloista ja "kissa-mummun" tekemästä enemmän kuin hyvästä mehusta. Katti ja Luva lipaisivat vähän vettä ja söivät ehkä 12 käpyä aikansa kuluksi.

rIMG_2200.jpg

Matka jatkui ylös, alas, oikealle ja vasemmalle. Osan matkasta kuljimme hiihtolatupohjaa pitkin ja aurinko oli sulattanut sen pinnan välillä pehmeäksi. Raskaasta pohjasta huolimatta "Nahka ja Nuppi" olivat reippaina ja innokkaina. Katti intoutui välillä jopa antamaan vetoapua ylämäissä. Me pidettiin joukon perää Jaanan ja Saimin kanssa. Juttu kulki ja kilsat taittuivat.

rIMG_2308.jpg

Seuraava pysähdyspaikka oli käsittämättömän komeiden maisemien ääressä jäkälän peittämän rinteen päällä. Siellä otettiin ryhmäkuva, istahdettiin hetkeksi ottamaan aurinkoa ja juottamaan itsemme ja koirat.

rIMG_2341.jpg

Päättelin fiksuna, että oltiin melko korkealla ja että loppumatkan täytyisi olla alamäkivoittoista. Oli se ehkä sitäkin, mutta mäkiä vielä riitti. Ihmettelin moneen otteeseen mielessäni "pentujen" kuntoa. Niissä ei näkynyt missään tämä rankassa maastossa tehty kiipeily. Kateeksi kävi!

rIMG_2405.jpg

En tiedä mitä kello oli kun saavuttiin takaisin lähtöpaikkaamme Suppaan, josta päätettiin lähteä korkkaamaan terassikausi Rokuanhoville.

Minä en tohtinut jättää Nahkaa ja Nuppia Lillin autoa sisustamaan, joten ne pääsivät korkkaamaan terassikauden Rokuanhovissa kanssamme. Siinä ne makoilivat lämmitystolpassa meidän kiskoessa nestetasapainoa kuntoon. Ja se arska... SE PAISTOI!

rIMG_2406.jpg

Siinä istuskellessamme Jonttu luikautti äiteelleen onnittelulaulun englanniksi. Me muut vedettiin se ihan suomeksi ja lahjustettiin päivänsankaria. Meidän poppoo antoi Maijulle lahjakortin nautintoon.

rIMG_2407.jpg

Kun kello tuli 2 ja akateemisen vartin päälle, siirsimme itsemme Kyyhkylä-nimiselle lomamökille. Siellä meitä odotti ruokailu ja kakkukahvittelu. Kyllä maistui ja juttu kulki.

rIMG_2412.jpg

Kaikki koirat, Nahka ja Nuppikin, saivat Maijulta siankorvat ja ne massussa olikin hyvä vedellä hetkonen sikeitä.

rIMG_2500.jpg

Tässä kuvakimaraa koirista ja samalla vähän maisemistakin:

rIMG_2370.jpgrIMG_2367.jpg

rIMG_2479.jpg

rIMG_2206.jpgrIMG_2347.jpg

rIMG_2349.jpg

rIMG_2430.jpgrIMG_2443.jpg

rIMG_2457.jpg

ISO kiitos Maiju tästä elämyksestä! Sitä kokonaista Keisaria odotellessa ja suunnitellessa yritän saada varpaani kuntoon.

rIMG_2561.jpg

Tai sitten ostan vain uudet kengät...  sellaiset värjäämättömät... :-D

* * *

Kaikki vähiten auringonpolttamat kuvat löytyvät: *KLIKS*