Tänään treenailtiin Käpiksessä agiliitoa rataharkkojen merkeissä. Treenit eivät varsinaisesti ole ohjatut, mutta rakennellaan yhdessä viikoittain rata ja kurvaillaan siellä sitten kuka mitäkin asiaa treenaten. Normiharkoissa voidaankin aina keskittyä hiomaan pienempiä kokonaisuuksia.

Tässä on meidän tämän iltainen ratakurvelo:

Ratatreeni2.jpg

Kuten näkyy, ei mitään yybervaikeaa vääntöä, mutta sellaista fiilistelyä. Kurveja suunnitellessa oli pikkuisen oma kanttura ojassa, mutta sallittakoon tämmöinen etuus aivotyön palkaksi :D

Fyra aloitti juoksutauon jälkeen agiliitämiset. Pikkuisen oli keskittymisessä ja esteisiin osumisessa hakemista, mutta ihan kelpoa menoa se kuitenkin oli. Ohjasin sitä vähän "konnamaisesti" ja olisi ehkä pitänyt vääntää sen kanssa tiukemmin tietyt kohdat, mutta toisaalta haluan siitä koiran, joka osaa hakea esteitä ilman että vien sitä joka kohdassa viiksistä. Ehkei loppupelissä olekaan huono juttu tämä vieressä juoksemattomuus. Harjoittelemme sitä, että omalla - ehkä kauempanakin olevalla sijoittumisellani - saan Fyran suorittamaan oikeat esteet ja oikein. Pitkä on vielä meidän taival hienoon menoon, mutta kyllä se tästä. Pääasia on että yritetään.

Tänään erityisen kadoksissa oli seiskaputki. Fyran aivot menivät kilinkolin-moodiin A:n läheisyydessä ja A-este veti enemmän kuin putki (vain kerran se sinne onnistui itsensä väärässä paikassa livauttamaan). Pienen kuulanjärjestyssession jälkeen se seiska löytyi oikein mainiosti, jopa syöksyen. A:n alastulokontaktit Fyra teki tänään kuuliaisesti, enkä voi keinuakaan moittia. Muutama rima tuli alas ja yhden lähdön koitti varastaa. Senkin syypää olin ehkä enemmän minä, kun mainitsin sen nimen tuomaria leikkineelle treenikaverille Fyran odottaessa kahden aidan takana lähtölupaa. Veikkaan, että siitä se lähti tulemaan. Ei Fyran tapaista ole ollut lähdöistä ainakaan alvariinsa karkailla.

Femmalla otin aluksi pujottelua namikipolla. Ensimmäisen yrityksen koitti varastaa kesken pujon, mutta palautin sen alkuun. Loput suoritukset meni vaikeistakin kulmista ihan kivasti. Yritetään nyt treenata lisää vauhtia pujoon ja näyttäisi olevan suunta oikea.

Rimat laitettiin 30 senttiin ja Femma pääsi radalle. Jätin sille kisamaisesti loppupalkan loppusuoran taakse ja kuumensin sen melko ärhäkäksi. Hyvin puree hihaa ja lahjetta :D Lähdettiin yhtä aikaa ja annoin Femman pinkoa edelläni aivan tarkoituksella. Ensimmäinen kerta välillä 1-6 meni pikkuisen jarru päällä jos kamalan kriittinen tahdon olla, mutta uusintakoukerolla alku oli jo todellista menemistä. Tavoitteena on nyt Femman itsenäisempi esteiden suorittaminen ja hakeminen. En mennyt vaatimaan siltä pieniä kurveja, unohdin "tässätässät" ja annoin sen vain paahtaa menemään. Siinä onnistuin.

Femmalta minä en moittisi oikein mitään. Yksi rima tuli työtapaturmana ennen keinua alas eka radalla ja toka radalla sössin huonon ja myöhästyneen persjättökäännöksen kohtaan 17-18, mutta muuten meno sujui. Vauhdikas koira, iloinen mieli!

Treenin lopuksi Sara toimi Fyralle maalimiehenä rullanhakuharkassa. Fyra näki Saran lähdön ja tiesi kyllä minne Sara kyykistyi piiloon. Toinen ukko oli Saran siirtyminen linjassa eri paikkaan samanaikaisesti kun vein Fyran takaisin keskilinjan virkaa toimittavalle kentälle. Fyra ei nähnyt Saraa ja nyt se joutui tosissaan hakemaan. Teki aika syvän pistonkin. Luovuttajahan tuo ei ihan hevillä ole ja pettänyt se ei taaskaan. Kolmas oli taas helppo. Sara siirtyi linjassa taas eteenpäin ja näyttäytyi "äxänä" ja laskeutui alas. Yhteistä kaikille oli Fyran hyvä rullatyö. Toimi ripeästi ja rullatkin tuli oikein kauniisti luovutettua. Näytöt oli innokkaita. Mukava pikkutreeni, kiitos Sara!

Fyra sai tänään myös uuden lelun. Tiina kuskasi meillekin lehmien nännikumin ja apropoo kun on Fyrasta kiva kapistus. Femmakin oli siitä kovasti kiinnostunut, mutta ei vielä alkanut sitä repimään. Siitä oli paljon kivempaa juosta sen perässä ja tunkea sinne nenää. Nuuskuti nuuskuti. Kas kun ei juuttunut nännikumi kirsuun.

Petra oli tänään kuvaamassa treenejä, joten ehkäpä sieltä saadaan jotain kivaa materiaalia julkaistavaksi asti. Odotellaan ;-)