Rotujärjestömme erikoisnäyttely pidettiin puolitoista viikkoa sitten, mutta BIS-kisoja kummempia tuloksia ei vain näy eikä kuulu. Ilmeisesti ruusukkeiden ja nauhanpätkien jakaantuminen on kovastikin salaista, sillä vähäisiäkin tulostietoja on saanut oikein kaivamalla kaivaa. Tähän mennessä parhaimmat tulostiedot löytyivät Ruotsin rotuyhdistyksen keskustelupalstalta, mutta sieltäkin vain lähinnä PU/PN-kehien osalta. Suomalaiselta vastaavalta ne loistavat tätä kirjoitettaessa poissaolollaan. Niitä ei ole putkahtanut sinne edes yksittäisten näyttelyissä olleiden henkilöiden toimesta. Miksi?

Ymmärränhän minä, että kesäaikana pukkaa kiireitä kaikenlaisia ja tiedotus vie aikaa tovin ja toisenkin. Tämä nyt on kuitenkin yhdistyksen kohokohtatapahtuma vuosittain ja tulokset - ne vähän huonommatkin - kiinnostavat muitakin kuin paikan päälle päässeitä. Aikaa on kuitenkin ollut kirjoittaa melkoinen kiitoskronikka talkooväelle, mutta kukin priorisoi tiedottamisen suuntauksen miten haluaa, hymiöillä tai ilman. Kiitokset ovat toki tärkeitä, mutta makeutusaineiden määrää voisi mielestäni vähän säädellä kun valtakunnan verkossa viestitään. Tämä pohjoisen mörökölli ainakin haluaisi hunajan sijasta keskittyä tuoteselosteisiin eli tässä tapauksessa tuloksiin.

Ja kyllä - olen toiminut näyttelytoimikunnan edustajan ehdotuksen mukaisesti; mennyt tulossivulle ja lukenut sen kerran. Myönnän että se riitti!

"Epäluotettavan työn uskottavuutta ei lisätä viestinnällä, mutta hyvänkin työn uskottavuutta nakertaa väärin painotettu viestintä."
MMT Heikki Smolander, 2006

- - -

Muoks 24.6.09 klo 7.15 aamukahvia juodessa:

Tulossivut on linkitetty keskustelupalstalle eilen illalla. Erikoisnäyttelyn etusivua, siis tuota aikaisemmin linkittämääni on päivitetty sivun tietojen mukaan 23. kesäkuuta 2009 klo 23:46:35.

Tulivathan ne sieltä! Aivan oikein... juhannuksen jälkeen ;)

Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että tiedotus tapahtuman jälkeen oli mitä oli. Nykyajan tiedonkulkuun suhteutettuna se oli ainakin hidasta ja painopisteiltään jossain määrin erikoista. Noh, kukin tavallaan ja tyylillään. *laittaisin tähän pomppivan banaanin mutta kun hymiölistasta ei vuodatuksessa sellaista löydy ja linkittämäänkään en viitsi alkaa*

Osallistujamäärän vähyys erikoisnäyttelyn sijaintiin nähden on huomattava. Näyttelyissä esitetyistä 96 cardista jopa 19 oli pentuja. Pentujen määrä selittynee hyvin helposti sillä, että nyt on ollut ostajan markkinat viimeisen reilun puolen vuoden ajan. Pentuja on pykätty maailmaan varmaan enemmän kuin vuosikausiin verrokkiajanjaksona. Aikuisia kehänkiertäjiä jää näin ollen 77 ja tuo määrä ylitettiin jo täällä kammottavan kaukana pohjoisessa 2005 (86kpl) ja tismalleen tämänvuotisessa lukemassa oltiin savon sydämessä jo vuonna 2004. Rekisteröinnit kasvaa, mutta näyttelyaktiivisuus laskee? Edellisvuosien aikuisluokkien luvut ovat olleet: 144 (Hämeenlinna '06), 98 (Jämsänkoski'07) ja 79 (Ruovesi '08), joten jonkunnäköstä aallonpohjaa on nähtävillä.

Hei mutta superyybermielettömänpaljon kiitoksia kuitenkin niistä tuloksista!