... ja Toki Tupoksellakin.

Sadetanssi auttoi pikkuisen mutta ei riittävästi. Oli pakko marssia kauppaan ja hankkia sadettaja. Se onkin laulanut sen verran isoja aarioita, että tästä pirtistä kävi kylmä vesi hiven vähänä. Pitänee lisätä tuokin vesilasku aikanaan kentän tekokustannuksiin. Ilmaista se ei ole ollut, mutta uskon vahvasti hyödyn olevan jokaisen sijoitetun sentin ja euron arvoisen.

Eilen vietiin Miukun kanssa kentältä oikea treenineitsyys. Tokoteltiin Aksun ja Fyran kanssa iltasella ja tultiin siihen tulokseen, että aika superkenttä kun ilta-aurinko jää kokonaan kentän puiden taakse. Ei tarvinnut enää hikoilla ja koirillakin oli mukavampaa.

1248987607_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fyra värkkäsi kaukoja, noutoja ja vähän ruutua. Ruutu oli aluksi Fyran mielestä etuoikealla. Ruutumerkkejä se ei meinannut merkata millään ja oikeastaan jo lähetyksessä tiesin, että turha homma lähettää se tommosesta olotilasta. Oikeassa olin tuossa asiassa, väärässä siinä, että lähetin Fyran. No - helpotin harjoitusta ja jopa alkoi ruutu löytyä. Nyt kokeilin siltä ruudusta seuraamiseen kutsumista. Siinä ei ollut mitään ongelmaa. Noudossa Fyra taas muistutti minua siitä, että namipalkka ja noudot eivät meillä kuulu yhteen. Kaivoin namia taskusta ja Fyra pudotti kapulan hienosta luovutusasennosta. Tyhmä, tyhmä minä! Namit taskuun ja kapulaa takaisin palkaksi niin jopa sujui. Luovutusasennot olivat muuten aika nättejä. Kaukoissa toimi, ei mainittavaa säätöä. Vahvistin ensimmäistä maasta istumaannousua ja palkkasin lähinnä vain tästä.Aijjuu, teinhän mä sen kanssa pari aika hyvin onnistunutta luoksetulon pysäytystä. Josko olisi AVO-luokan oppimäärä meidän osalta jamassa jossa kokeisiin uskaltaudun... ehkei ihan vielä, mutta pian. Nyt pystyy treenimään kotona monipuolisemmin kun ei tarvii tuota samaa tienpätkää sahata.

Fyra myös liiteli pikkuisen. Se irtosi aika kivasti aidoille, mutta tein sen huomion, että putkeen menoja pitää sillä nopeuttaa. Jotenkin sillä menee käsijarru päälle kun se alkaa osumaan putken suuaukkoa kohden. Ei sitä vauhdin hidastumista varmaan päällepäin näy, mutta ohjatessa se tuntuu.

1248987665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeiltiin liitelyä myös Aksun ja Pirkon kanssa. Aksu laski yhteen (kahta estettä peräkkäin ei oikein voinut hypätä) ja Pirkko sai corgi-kilareita putken jälkeen. Hauskoja otuksia!

1248987719_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään touhusin ensin agiliitoa Ellan ja Misiun kanssa. Ihan oikein luettu. Toipilaat saivat mennä rimat matalalla ja kylläpä se meno maistui meille kaikille. On se helpon ja kevyen oloista se meneminen kun koira osaa. Tuli iso ikävä kisoihin noiden kanssa. Misiuhan on saanut nähdä esteitä jo sairastumisensa jälkeen, mutta Ellalle tämä oli eka kerta. Se oli aidosti pakahtua. Irtosi paremmin kuin koskaan aikaisemmin ja veti täysillä. Ihan kunnossa nuo molemmat olivat pikkuisien treenihetkiensä jälkeen ja onnellisuus oikein loisti meistä kaikista.

Femmalle tein pienen irtoamisharjoituksen kolmesta aidasta ja putkesta. Pyöritin niillä pari kierrosta ja päästin sitten ruokakupille. Mitäpä tuota jankkaamaan kun onnistui kerrasta ja fiilis oli kääpiöllä korkealla.

Fyra teki samaa treeniä kuin Femma. Palkkasin sitä aina narupallolla juuri sen tullessa putkesta ulos. Josko tuolla saisi siihen vähän sitä intoa juosta putken läpi. Jennikin kokeili Fyran kanssa touhuamista noilla samoilla esteillä ja tätä piti oikein Mummille ja Papallekin esitellä. Fyra totteli Jenniä hienosti ja Jenni oli pakahtua onnistumisen ylpeydestä.

Lopuksi treeniin pääsivät Katti ja Luva. Katti harjoitteli lähtöjä, putkeen irtoamista ja sitä, että otan siihen suorilla hypyillä sivuittaista välimatkaa ja silti pitää pysyä hyppylinjalla. Katilla oli kiva treeni. Onnistui monta asiaa oikein hyvin.

Luva treenasi yksittäistä aitaa ja putkea. Putken se löysi jo hienosti ja aidallekin se meni kun näytti selvästi. Ihan vieressä ei enää tarvinnut olla reittiä kertomassa. Treenittiin myös kahden aidan taakse lähettämistä namikupille. Muuten meni loistavasti, mutta Luvan ohjaileminen "tukasta" aitojen taakse oli siitä ilmeisen epämiellyttävää (no arvatenkin, ei yllätä). Seuraavan kerran kun tätä treenaan, Luvalla tulee roikkumaan 15 cm hihnaa pannassa. Josko taluttaminen lähtöpisteeseen sujuisi koiraystävällisemmin. Mut hyvin irtos... todella hyvin :D

Tupokselle

Iltasella ajeltiin Jennan kanssa tupostelemaan. Tehtiin perustreeniä A-esteelle & keinulle hiven erikoisista kulmasta lähettelemällä ja alastuloissa ottettiin mm. persjättöjä. Ne muuten sopi Femmalle ja mulle todella hyvin. Pidemmissä kurveloissa oltiin Femmusen kanssa samalla kartalla ja jopa onnistuttiinkin saamaan aikaiseksi kertaheitolla puhtaita pätkiä. Femma meni ja mä en toheltanu. Siinä kai se resepti onnistumiseen. Pujotkin oli nyt Femmalle aivan keposta kauraa.

Lopussa tehtiin fiiliskoukero ja irtoaminen loppusuoralle ja ICA:n kissanruoka veti Femmaa kivasti. Tämä avonainen kuppi treenin aikana odottamassa luo kyllä Femmalle mottooria hienosti.

Treenien jälkeen mentiin Biltemaan ostamaan kentän portteihin saranoita, mutta pah - just kun päästiin sisään, se pulju meni kiinni. Vaihdettiin Bauhausiin (se on muuten viikolla auki klo 21 saakka) ja sieltä tuli osteltua pikkusen enemmän kun ne saranat. Nyt on hyppyihin 33mm puurimat, pussin suuhun pehmusteet ja renkaaseen uudet teipit, eikä me niitä saranoitakaan unohdettu.

Huomenna kangaskauppaan pussikangasostoksille ja kylille etsimään treenikamoille sopivaa kannellista laatikkoa/arkkua. Treeniäkin pitäs ja Ikeasta ostetut huonekalutkin on vasta osittain kasattu. Puuhaa riittää, puuhaa riittää!

1248987799_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1248987786_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

^ Nämä kuvat on sunnuntaiselta pelastuspartioetsintämaratonilta. Etsittiin kotoaan pelästyneenä vauhtiin pinkaissutta pikkurihveliä tunti jos toinenkin Pattijoella. Aloitettiin puoli neljän maissa ja lopettettiin kasin ja ysin välissä. Miukun kanssa vaihdettiin koiria vaan välillä ja jatkettiin kiertämistä. Tällä konstin tuli samalla lenkitettyä kelpo lauma koiria. Ella ja Misiu etsivät kanssani tuon Rännärin kentän ja Kotirannantien väliin jäävän metsäalueen, pellot ja pesäpallokentän taustat. Esko ja Femma kiersivät Lappasissa ja Pattasten koulun kupeessa ja Pattijokivarren Kuuselaan päin. Luvan ja Katin alueeksi otettiin Kirkon, koulun ja pesäpallokentän taustat ja Pattijokivarsi sillalle saakka. Tässä vaiheessa kyllä kuljettiin jo melko iso osa matkasta yhdessä Piparin ja Lumon kanssa. Nelikolla synkkas hyvin yhteen, ois ne varmaan jaksaneet puol kahteenkin :D Omat jalat saivat liikuntaa kiitettävästi. Harmitti kun jätin syke- ja askelmittarin kotiin. Ois jännä tietää paljonko sitä tuossa ajassa tuli käveltyä. Pitäs melkein edes suuntaa-antavasti mitata kuljetut reitit kartalta.

Rihveli oli löytynyt vasta maanantaina (hieno homma!), mutta tuon sunnuntain anti oli se, että tulipa kierrettyä Pattijoella sellaiset lenkkipolut, joille ei ole aikoihin tai ei vielä koskaan eksynyt. Tein myös terävän huomion. Asun aika kauniilla paikkakunnalla.