Tänään mulle valkeni miksi maanantain treenit meni miten meni. Se oli kenkien syy. Ihan varmasti! Siis eihän vaelluskenkiä ole tehty agiliitokengiksi. Eihän?

Tänään Tupoksella unohdin autoon mun "turffit" ja yritin urhoollisesti liitää vaelluskengät jalassa. Jonkun aikaa se onnistuikin, mutta ensimmäisen juoksupätkäyrityksen jälkeen totesin, että 38 numeron jalka 40 numeron Salomonissa on aivan kuin kumppareilla juoksisi. Tajusin samalla miksi se maanantain juokseminen rataharkoissa tuntui kivireen vetämiseltä. Mullahan oli nuo kengät jalassa silloin! Ja taas mä en ehtinyt tilanteisiin sitä vähääkään mitä tavallisesti. Oli pakko taapertaa autolle vaihtamaan oikeat popot jalkaan ja ah sitä ihanuutta kun jalat alkoivat taas auttavasti toimia.

Sen täytyi siis olla kenkien syy, että koirat sekoili maanantaina treeneissä. Eikö aina syy ole jossain muussa kuin itsessä? Ihanaa tajuta, että nuo Salomonit voi solmia nauhoistaan hirsipuuhun ja kivittää niitä. Voi tätä huojennuksen määrää! Mä tai mun koirat eivät olekaan toivottomia tapauksia.

Tupostelemaan pääsivät tänään Femma ja vielä Konnan paikkaa lainaava Fyra. Molemmat olivat aika päteviä. Tehtiin persjättöjä pujolle, välistävetoja koiria takaa ohjaten ja takaakiertoja vauhtipätkien päätteeksi. Voi tuota revityksen määrää. Akka, koirat ja liitokengät sai kyytiä. Heikoin lenkki olin taas jälleen kerran minä. Kotiläksyksi tuli twistaamista ja aivan aiheesta. Fyran kanssa tässä onnistun, mutta Femman kanssa jään sutimaan paikalleni. Femma on saanut menemiseensä paljon meininkiä lisää. Meidän pikkutreenit ruokakupin kanssa on ilmiselvästi tuottaneet tulosta. Nyt pitää lisätä tämä tanssahtelu vielä iltaohjelmaan.

Fyra ohitti tänä iltana vain kolme aitaa. Ensimmäinen oli vaikeassa kohdassa ja minä olin aivan liian lähellä koiraa, joten ohitus oli ihan hyväksyttävä. Toinen ohitus tapahtui jossain keskitreenin paikkeilla, en muista tarkemmin missä tilanteessa. Kolmas taas johtui aivan työtapaturmasta ja ohjausvirheestä. Uskaltaisin väittää, että kisoissa nähtyjä "ohittelempa juoksennellakseni" tilanteita ei tänään ollut. Hyvä niin! Ykkösluokassa kisaileva Fyra pärjäsi muutenkin näissä kolmosluokkalaisten treeneissä kelvollisesti. Vähän oli kaarteet isompia kuin konkareilla, mutta se sallittaneen. Minnan sanoin Fyralla ei vielä ole kovin paljon agilitykilometrejä takanaan. Eipä niin ole, ei. Takaakierrot meni sillä tänään erityisen loistavasti. A:n alastulokontakti alkaa olemaan jo kuosissa, mutta maltti pysyä kakskakkosessa on vielä vähän siinä ja siinä. Kävin myös ottamassa puomin ylösmenoja ja pystymme jo lähestymään hölkkävauhdilla puomia ilman että Fyra loikkaa sen saman tien loppuun saakka. Se tassukontakti alkaa sieltä kehittyä kun ollaan viime treeneissä oltu siitä asiasta aika tarkkana.

On se vaan merkillistä, että koirat oppii kun malttaa treenata!

Eilisissä kotitreeneissä rakensin helpon kaksi putkea ja neljä aitaa käsittävän ympyrän. Femma harkkasi eteenpäin kaahottamista vaikka minä olen ringin keskellä melko passiivisenakin. Hyvin pysyi Femmalla menohalut, vaikka minä tein sisäkurvassa vain hyvin pientä ympyrää. Katti kiersi samaa kurvia ensin vierestä vieden ja lopuksi jätettiin ruokakuppi odottamaan takavasemmalle ja mentiin kurvista 2/3. Katti meni kaaren hienosti ja eteni ruokapalkalle vauhdilla. Pelkoni kupille karkaamisesta oli turha ja rimatkin pysyivät yhtä tiputusta lukuunottamatta koko harkan ajan ylhäällä. Kaahottaja alkaa jo pikkuisen katsoa mistä ponnistaa. Luvan kanssa otin ympyrän kerran myötäpäivään ja kerran vastapäivään. Vaikka mulla oli sen ruokakuppi kokoajan kädessäni, Luffe ei kiinnittänyt siihen liikaa huomiota vaan haki itsenäisesti hypyt ja putket edelläni. Oli pakko palkata se nopeasti sillä ruoalla ja pakottaa itsensä olemaan nyt ahnehtimatta kun meni näin kivasti. Vaikkei harjoitus ollut vaikea, oli se kyllä Luvan koulutustaso huomioiden sellainen flow, että mielellään kuvittelee sen vaikeammankin liitelyn olevan sitten samanlaista kun sen aika koittaa. Toivottavasti ei jää vain kuvitelmaksi :D

Huomenna lomapäivä ja huki huolehtia Jenni kouluun ja koulusta kotiin. Tapsa ja Tepe lähtee hakemaan meille Rovaniemeltä uutta perheenjäsentä. Hevosvoimia, hevosvoimia ;)