Lauantaina Hummastinvaaran raviradalla järkättiin harjoitusravit. Paikallista heppaseuraa kannattaaksemme lähdettiin Jennin kanssa katsomaan raveja ja syömään makkaraa. Mukaan otettiin Esko, sillä sen sosiaalinen elämä sairastumisen aikana on rajoittunut hyvin voimakkaasti Jokirannantielle ja Akuutin vieruspuistoon.

Epä-eskomaiseen tapaan Esko kiinnitti aluksi aika paljon huomiota muihin paikalla olleisiin koiriin, mutta lienee ymmärrettävää tällä historialla. Koirien perään kuikuilu kuitenkin loppui kun se huomasi, että ainoa jonka luokse se pääsi, oli Laiduntien Uusi Susiwahwistus.

Olin onneksi varautunut siihen, että ilma voi olla kolea. Edellisyön rae-räntäkuurot olivat vielä tukevasti maassa ja lapset leikkivätkin varjopaikoissa lumileikkejä. Talvikamppeet eivät olisi olleet liioittelua, mutta onneksi kerrospukeutumisella pääsee melkein samaan lopputulokseen. Eskolle varasin mukaan BOT-loimen, joka niskassa se katseli meidän kanssa lähtöjä.


Kärryttömiä ravihevosia. (kuva: Kati H.)

Esko sai myös paljon huomiota osin loimensa osin ihan oman leppoisan itsensä vuoksi. Rapsuttelijoita ja ihastelijoita riitti. Esko otti nämä huomionosoitukset vastaan hyvin mielellään. Välillä muksurinki sen ympärillä oli jopa niin runsaslukuinen, että oli hyvin vaikea erottaa itse keskipistettä sieltä joukosta. Lasten vanhemmat olivat hyvin innoissaan kiltistä ja kärsivällisestä koirasta ja kuultuaan Eskon viimeisimmästä kuukaudesta, he olivat jopa vieläkin otetumpia tästä kohtaamisesta. Ilmeisesti Eskon positiivinen asenne teki vaikutuksen. No - eipä silti, aika kylmä ihminen pitää ollakin, jos ei tämä selviytymistarina ja sen nopeus tee vaikutusta.


Oltasko kavereita Helka? (kuva: KatiH)


Terve sullekin Esko! (kuva: KatiH)

Olin edelleen ihan yhtä huono ennustamaan lähtöjen voittajia, mutta lohdutti, etten ollut ihan yksin tässä taidottomuudessani. Katin kanssa oltiin kuin suuretkin asiantuntijat aidan takana, mutta kyllä se tietämys alkoi taas mukavasti karista mitä pidemmälle lähdöt etenivät. Jos ei se lempparipolle laukannut liikaa niin se sitten hölkötteli maaliin 100-200 metriä muiden jälkeen. Meiltä ei kannata kysellä vedonlyöntivinkkejä, ei vaikka voin paljastaa voittaneeni vuonna kivi ja keppi Kaiman kanssa V65:ssa markan panoksella täysosuman, joka kaikkien oikein veikanneiden kesken jaettuna oli muistaakseni 120 markkaa...

Omia kuvia raveista ei ole. Mukana oli kaksikin kameraa, mutta toisesta oli kotona akku, toisesta muistikortti. Ei aina voi muistaa kaikkea.