Jannulla otti koville Butteercupin tulo ja sen juoksu. Luuli tietenkin raukka, että vieraan nartun tulo kotiin tarkoittaa sille lystinpitoa. Fyran viikkoa myöhemmin olleet tärpit laittoivat vielä miehisen kunnon lisäkoetukselle, joten muutamana päivänä se sai tulehduskipulääkettä eturauhasvaivojen tyyppisiin ongelmiin ja ne tuntuivat auttavan. Lauantaina Jannun kunto kuitenkin huononi merkittävästi ja oireet olivat liian tutut, joskin erojakin oli. Se liikkui huonosti, aristi mahaansa ja lanneosaansa, kompasteli helposti ja horjahtelikin. Herra joutui häkkilepoon ja soitot paikkakunnan eläinlääkäreille olivat yhtä tyhjän kanssa. Se jolle kernaasti olisin vienyt, ei päivystänyt ja se joka päivysti oli niin kiireinen että käski "soitta maanantai" ja ei edes tiennyt missä puhelun aikana oli. Onneksi on Akuutti, jonne sain ajan heti maanantaille.

Akuutissa todettiin, että Jannulla on hyvä tunto takaraajoissaan, mutta takaosa on voimaton. Se ei tahdo liikkua ja kun liikkuu, se liikkuu jalat supussa eikä jaksa kannatella / pysty kannattelemaan itseään seisaallaan kovin kauaa. Korjausrefleksitkin olivat olemassa, joskin korjaaminen oli hitaamman puoleista johtuen ehkäpä jopa kivusta. Eturauhasvaivaepäilyni sai myös kannatusta eläinlääkäriltä ja koska sitä ei peräaukon kautta tuntunut juuri lainkaan, päätettiin röntgenkuvista katsoa senkin tilannetta. Jannu laitettiin paapilullaa ja kannettiin röntgenhuoneeseen.

Röntgenkuvista löytyi luustollisesti hemmetin siisti selkä niskasta häntään saakka. Melkein 10-vuotiaalla kaverilla on vain yksi kalkkeuma (Th12-Th13), ei spondyloosimuutoksia, tasaiset nikamavälit jne jne. Oireet kuitenkin puoltavat nk. mäyräkoirahalvausta, mutta halvaus on loppupelissä lievä. Lisäongelmaa ja oireiden vahvistumista aiheuttaa se eturauhasen pahalainen, joka on laajentunut, laajennut vatsaontelon puolelle ja painaa suolistoa kapeammaksi. Suolessa oli nähtävissä massaa ja koska eturauhanen on kipeä, kakkaaminen sattuu. Kun ei kakkaa, tulee ummetusta ja sekin sattuu. Kun selkäkin on kipeänä, sattuu vielä vähän lisää. Selkä- ja mahakipuisena ei varmaan ole kovin helppoa kävellä. Voi Jannu parkaa!

Jannu sai eturauhaseensa "jarrupiikin" ja voimakasta kipulääkettä, joka sai sen ihan humalaan. Kotona jatketaan Metacamilla ja Tramalilla, jotta saadaan kivut mahdollisimman minimiin ja selville halvauksen lopullinen voimakkuus. Häkkilepoa, ruokintaa pieninä annoksina, öljyä vatsan toiminnan helpottamiseksi ja tilanteen tarkkailua.

Eturauhasvaivojen syypää on nyt tietenkin ikä, Jannun viriiliys ja juoksuh*lv*tti, jossa yhtenä syypäänä oli vieras narttu. Omien narttujen juoksuihin Jannu ei juurikaan ole enää reagoinut sen kummemmin kuin meidän muutkaan pojat. Selkänsä se on varmasti kipeyttänyt juoksuhuurujen vuoksi karkaillessaan etupihan tarhasta. Se on eräänkin kerran kiemurrellut rautaportin ja kuistinkulman välistä "vapauteen" etupihalle. Ehkei välttämättä paras mahdollinen jumppa olla lanneosastaan jumissa tuon karkaamisen aikana. Rako josta se on keplotellut itseään on hämmästyttävän pieni ja periksiantamaton. Vaan niin on Jannukin, ei siis pieni, vaan periksiantamaton... ;-)

Häkkilepo aiheutti meillä muutoksia asumisjärjestelyihin. Työhuone, joka meillä tunnetaan Jannun valtakuntana, muuttui nyt Ellan ja Misiun kämpäksi. Jannu sai ison häkin keittiöön, jotta se voisi häkityksestä huolimatta olla elämässä mukana ja saada virikkeitä rajoitettuun olotilaansa. Tapsa on parhaillaan hakemassa iiiiiiisoja puruluita herran hampaille. Minä juoksutan Jannua ulkona vähän väliä, että se saisi pikkuisen jaloitella ja josko se suoli saataisiin mahdollisimman kivuttomasti toimivaksi. Jalannostokin on pikkuisen hankalaa, joten pissareissuja pitää tehdä usein. Jos tästä sairastelusta pitää jotain positiivista hakea, niin onneksi sattui minun sairausloman ja Tapsan lakkoilun ajaksi. Kun Jennikin on kuumeessa sikatautipiikkinsä seurauksesta, voidaan sanoa että ollaanpas kerrankin kaikki kotona.

Pahus sentään, koska meille tulee sellainen normaali kuukausi, ettei tarvitse isoa prosenttia palkasta kantaa tilipäivänä eläinlääkäriin? Viimeisen kuukauden aikana sinne on lipsahtanut 700 euroa... viimeisen vuoden ajalta en edes viitsi laskea. On tämä koiraharrastus edullista, kerrassaan edullista, vaan mikäpä harrastus ei maksaisi.