Pikku-Piikan jättimaha vain kasvaa. Painoa on nyt tullut 4+ kiloa ja pentusten kasvu mahassa on kiivaassa vaiheessa. Odotusaikaa on jäljellä noin 2 viikkoa. Jos se olisi ensikertalainen, sanoisin sen synnyttävän hyvin todennäköisesti loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna, mutta kun nyt ollaankin toista kertaa asialla. Mielenkiintoista sinänsä, että kun se eka kertaa pentunsa n. 2 vuotta sitten sai, sen juoksu alkoi täsmälleen samana päivänä ja se astutettiin aivan samoina päivinä kuin nytkin. Pennut syntyivät tuolloin 10.1. Ei-ensikertalainen narttu yleensä synnyttää hiven myöhemmin, mutta liekö tuostakaan tieteellistä tutkimusta olemassa. Vain kasvattajien keskuudessa elävä vuosikymmenien mutu-tietämys, johon niin kovin monessa asiassa nykyisin luotetaan. Noh, pennut syntyy kun syntyy ja kun näin tapahtuu, alkaa minulla viikon loma. Näin on työmaalla sovittu.


Mahaa 29.12.09

Piikalla on hyvä ruokahalu. Se liikkuu vielä mielellään ja sohvalle loikkaaminenkin onnistuu ensiyrittämällä jos askelmerkki on kohdallaan. Kymmenen päivän matokuuri on syöty ihan vain varmuuden vuoksi. Kuten kuvasta näkyy, vatsanaluskin on jo kovasti valmistautumassa pentuihin.

JYSK:n alennuksista kävin hakemassa ison kasan vilttejä ja pyyhkeitä tulevaa pentuprojektia varten. Tuunasin jo muutaman tuliterän viltin neljään osaan ja yhdistelin palaset niin, että sisään saa retkipatjanpalasen. Piika toi tullessaan yhden hienon kesto-kroonikkovaipan (iso sängynsuoja), joita Eileen käyttää pentujensa alla. On vain sen verran arvokas alusta, että ei aivan oma budjetti kestä noita hankkia tuota lahjasellaista enempää. Edellisestä pennutuksesta jemmassa on muutamat kotitekoiset "kroonikkovaipat", joihin mallia otin kestovaippailijoiden sivuilta. Nyt on suunnitelmissa tehdä muutama lisää. 

Makkarissa tehdään lähipäivinä muutostyöt ja Piika saa sen kokonaan itselleen. Siihen saakka pentusia kirjaimellisesti ODOTELLAAN sohvalla, yhdessä, Ringa-mummelin kanssa.