Eilen:

Tänään:

Jos nyt sitten kauhiasti huolestuttaa kantaako oma koira tällaista "kammottavaa" geeniä, niin eipä hättää, siihen on olemassa geenitesti: http://www.healthgene.com/canine/colortest.asp?breedid=11  Sillä saa näppärästi selvitettyä sen ettei vain pääsis pentueeseen lipsahtamaan kummajaista, tämmöstä pinkkiä tai maksanväristä, joista viimeksimainittuja Suomessa (meilläkin) on ollut useampiakin. 

Kaikkea uuttahan aina pelätään ja kammoksutaan, mutta ei tämä väri nyt ihan uusi juttu ole. Iän kaiken niitä on ollut rodussa ja tulee aina olemaankin. Ihan niin kuin niitä maksanvärisiäkin, joita voi putkahdella sieltä sun täältä. Suomalaisista cardeista varmaan suurimmalla osalla on ihan mahdollista olla maksanvärin kantaja. Kovin monen koiran sukutaulut kun loppupelissä juontavat juuri näihin koiriin joista ne ensimmäiset tämän maan maksanväriset on aikaan saatu ja resessiivinen ominaisuus hyppii kauankin putkahtaakseen esille. Onko oma koira sitten sitä vai ei, sen tietää vasta kun pentue syntyy (tai testaamalla tuolla em. testillä). 

Minä kyllä edelleen käytän energiani, rahani ja aikani ennemmin terveystutkimuksiin ja terveysasioiden miettimiseen, mutta tämä yli ison vedenkin menevä kohu on saanut nyt tutustumaan melko hyvin siihen missä kaikkialla näitä blondeja on syntynyt. Tiedonhankinnan perusteella meidän "Tuksu" ei tule varmasti jäämään ilman väritovereita tulevaisuudessa. Tiesittekös muuten, että CWCA:n (Cardigan Welsh Corgi Association) juhlaerikoisnäyttelyssä 2006 sijoittui luokassaan toiseksi koira, joka on tällainen "ee-red".  [ Eiks muuten ole kauheaa ;-) ] Tuota koiraa voi etsiä vaikkapa minun kuvista ko. näyttelystä *kliks*. Mä veikkaan että sen eroittaminen muista punaisista on aika vaikeaa.

Blondi & sisarukset voivat hyvin. Lääkkeenvaihto näytti laskevan Piikan lämpöjä ja vuotokin on vähenemään päin. Valtakunnassa kaikki hyvin. Luulisin. Toivon niin.

MUOKS! Taijan eilisen vierailun aikana kuvattiin pikkuinen video nukkuvista pennuista. Kovin villiä menoa tässä ei ole, mutta kuvaa kumminkin.