Pentushown keskellä otin muutaman tunnin irtioton ja kävin liitämässä Tupoksella. Mukaan pääsivät Konna ja Fyra. Femman takapuoli näytti pikkuisen turvonneelta ja kerran olen tehnyt sen virheen, että otin sen mukaan ja totesin Minnan pihassa sillä alkaneen juoksun. Nyt en ottanut riskiä olipa juoksua tulossa tai ei, ei kyllä vielä pitäisikään. 

Fyran ottaminen treeneihin oli kyllä tälle vuodelle koiraharrastuksen (no, laihanlainen on lista vasta) viisaimpia tekoja. Väännettiin kontakteja, perustreeniä. Ajatuksena oli saada koira suorittamaan kontaktit itsenäisesti vaikka ohjaaja on takana. Kuulostaa siltä että mikäs ihme tuossa on, mutta olipa ihan osaamaton alue mulle ja Fyralle. Myös Konnalle nämä tulivat tarpeeseen. Vaikka tuskanhiki välillä lensi, oli kuitenkin hienoa kun sai aikaiseksi onnistuneen suorituksen. Itselleni kaikkein vaikeinta oli jättäytyä sinne taakse. Olen niin tottunut porhaltamaan himmailevien koirien edelle. 

Mitäs kotiläksyksi?

Fyralle namilautasen häivyttämistä näissä treeneissä. Sen tulee oppia menemään siihen 2-2 asentoonsa ihan ilman minun vedätystä tai vientiä. Tänään ne onnistuivat namilautasen avulla, mutta ilman sitä, oli vielä virhekerrointa melko paljon. Fyra onnistui kontaktien vaikeissa harjoituksissa aika hyvin jos unohtaa sen, että sitä avustettiin namilautasella oikeaan asentoon. Olin melkoisen tyytyväinen siihen osioon. Lopussa olleessa harjoituksessa se myös irtosi hienosti putkeen joka meni A:n alta. Se ei hetkeäkään miettinyt A:lle karkaamista. Jippii!

Konna on edelleen kysymysmerkkinä alastuloissa. Himmailua, himmailua olinpa edessä, takana, sivulla tai missä vaan. Ehkä parhaimmat kontaktinsa se ois tehnyt niin, etten olisi ollut edes hallissa. Konna on liian viisas tässä asiassa. Oma epäloogisuuteni oikeista suorituksista ei auta tätä älykköä tajuamaan mitä siltä halutaan. Siksi se kyselee tarkennoksia. Himmailu oli tiessään kun jo kontaktiesteellä tiedotin mikä on seuraava este. Huomasin ohjanneeni sen aina esteen loppuun ja sitten ilmoittanut mihin mennään. Kun muutin "alastulokäskyksi" seuraavan esteen nimen, loppui se himmauskin. Kenessä siis vika, kenessä?

Nyt ihan tuntuu niin kuin eläisin taas! Talvihorros taitettu?