Agilityssä tunnetaan monenlaisia termejä erilaisille ohjaustavoille ja -kikoille. Olemassa on mm. käärmekättä, puolivalssia, sokkaria, sylkkäriä ja ihmisnuolta, mutta minäpä lanseerasin tänään voimakasta kroppaohjausta vaatineen ihmiskuulan. Tässä tapauksessa tehtävänä oli saada koira takaahypyn kautta puomin alla olevaan putkeen ja sinne piti vähän tuupata, jotta koira suoriutuu puomin sijasta sinne hallin seinässä kiinni olevaan putkeen. Ja minähän tuuppasin! Tuuppasin itseni lentoon ja mietin siinä painovoiman rytkäyttäessä kenturaa kohden, että näinkö tässä mennään Minnan muoviseinistä läpi että kohahtaa vai otanko osumaa tukilautoihin. No ainoa osuma tuli kenttään ja tipahtamistyyli oli kuin oppikirjan mallit "älä kaadu näin". Huomenna selvinnee kuinka paljon venähti ja mistä. Mutta.... SE KONNA MENI SINNE PUTKEEN!!!! Eli se ohjausjuttu toimi. Saa vapaasti kopioida omaan treeniohjelmaansa. 

Konna teki tänään todella vauhdikkaita puomisuorituksia. Sillä myös naksahti yhtäkkiä päässä se kuinka hauska este keinu voi olla. Kiitos perustreenien, joita treenien alussa toistettiin ja toistettiin. Back to basics!

Fyrakin pääsi tänään treenimään. Keinusta tuli ihan POP! Se koitti sinne vähän karkaillakin lapasista, mutta samapa se, pääasia että etenee ja sillä on meininkiä. Eihän se vielä kaikkea osaa niin hienosti kuin Konna tai Femma, mutta ihan hyvin se voi tuossa ryhmässä treenailla ja vuorotella Femman kanssa. Kontaktien kanssa on vielä paljon puuhaa, mutta eipä noita ole sellaisia toistojankkaustreenejäkään kamalasti takana. Tulispa kesä ja ne kärpäset tai edes se kevät ilman kärpäsiä.

Oma ohjaus oli aluksi vähän kipsissä. Jotenki ei vain irronnut, ei ainakaan ajoissa tai tarpeeksi selvästi. Tai no, kun irtosi, irtosi jalkakosketuskin maasta. Turhapa siitä omasta höntsäilystä oli koiria moittia, joten päätin vain palkata reilusti tekipä ne mitä tahansa yritystä. Huomasin myös, että hivenen vähemmän vaatetta voisi olla viisasta, sillä Minnan lämmityssysteemi hallissa on kyllä superjuttu. 

Kivat treenit takana. Oli onnistumisia, epäonnistumisia ja edistymisiä. Sellasta se treenaaminen vaan on.