Noni, pitkän treenikuvauksen sijasta lätkäisen vain kuvat ja vähän tekstiä. Ensin oli piiiiiitköä tekstikin, mutta tuli vuodatuksen kummajainen ja hävitti koko tekstin. Sensurointi toimii ;-) Ei väkisin sitten!

TreeniA

Pakkovalssilla kakkoselle ja mikälieflipfläppi kolmoselle siirtyminen veteleen välistä tonne aitarivin keskelle ja kutoselta heitto putkeen. Itse jäätiin tuonne aitojen väliin ja otettiin putkesta rynnivä koira kasille tuolta puominpuolelta ja taas vedettiin välistä ja lopussa kiepautettiin silmukalla aidalle nro 11. No - Fyra meinasi kiepauttaa itsensä kympiltä seiskaputkeen, mutta saatiinhan se kuuntelemaan muutakin kuin putken seireenin kutsua. Kolmoshypyllä olin huono molemmilla koirilla. Häätyypi treeniä noita käännöksiä, tosin Fyran kohdalla myöhemmässä vaiheessa treeniä muistin miten se kannattaa ohjata tuollaisiin käännöksiin vähän erilailla kuin ensiksi mieleen juolahtaisi.

TreeniB

Eka kierroksella oltiin laiskoja ja lähetettiin koiraa puomin kupeelta hypyn kautta putkeen ja otettiin vastaan pituushypyn takaa. Vähän oli siistiä! Oli niin siistiä, että kun sain Fyran osumaan kolmosaidalle sieltä kaukaa ohjaten, en innoissani muistanut sitä enää pituudelle ohjatakaan. Noh - asia korjattiin uusintayrityksellä ja naamat loisti kuin hangon keksi - joo, ihan varmasti Fyrallakin loisti. Konna veti tämän puhtaasti kertarysäyksellä, mitä nyt 7-8 välin kaarros meni pitkäksi. Se kohta me muuten ohjattiin tässä treenissä tuolta pituuden ja puomin välistä. Lähti vähä näppilöisistä.

Toka kierroksella jäteltiin persusta. Tehtiin ne väleihin 3-4, 4-5, 6-7 ja 7-8. Mulla ei ole oikein muistikuvia siitä miten tämä onnistui Konnalla ja Fyralla, mutta mitään jankkaamista ei ole mielessä. Tuntui vain mahdottoman siistiltä mennä lujaa! No ja heti muistinkin yhden jankkaamisen. Viimeistä hyppyä otettiin Konnalla moneen kertaan. Kolisutteli ihan kaasutteluhuuruissaan sitä. 

TreeniC

Eka kiekalla käänneltiin takaaleikkauksilla. Konna oli niissä parempi (luonnollisesti) kuin Fyra, mutta kun muistin, että Fyra käännetään erilailla, alkoi se pikkumusta tehdä muutakin kuin piruetteja. Jälleen huomasin sen, että koirista riippumatta mä olin huono vitoshypyllä. Peilissä vika, tai siis ei peilissäkään vaan sen käyttäjässä.

Toisella kiekalla tehtiin taas hommia persjätöin. Välit 4-5 ja.... hetkinen 9-9 (okei, okserin pitäs olla myös numero 10) olivat paikkoja joissa koira oli hetken selän takana. A:n kohdalla me otettiin sivuttaisirtoamista ja tehtiin se tuolla lanseerattu saksalainen arsetus. Kuvitelkaa ihan itte mikä se vois olla. 

Lopuksi otettiin perustreeniä pujo-A-aita ja puomi-aita. Palkka aidan takana ja lähettelyä eteenpäin, mielellään itsenäiset kontaktit. Fyralle tämä oli ihan supertreeni kun sillä yleensä loppuu aivotoiminta ruoan edessä ja jalat vain vie ruokaa kohti. Se saatiin tekemään todella siistejä juoksu... - JOO LUIT OIKEIN - juoksukontakteja. Konnallakin päätettiin treeni mahtaviin himmailemattomiin kontaktisuorituksiin. Siistiä!

Mites se menikään? Agility on iloinen asia. No NIIN ON!