Jo vain mä olin kekseliäs sunnuntaina. Jennan kääkät on juoksussa, minulla treenien vetovuoro ja omat koirat tarttis myös treenata - noh, yhdistettiin Jennan ja koirien treenitarpeet, mun maneesille meno ja yhteinen autokyyti ja lopputulos oli se, että mä katselin kun Femma ja Fyra treenivät Jennan kartturoimina. Taisi olla yhtä hyödyllinen kolmetuntinen niin itselle kuin Jennallekin. Omien koirien menemisen katselu sivusta taitavan ohjaajan käsissä on opettavaista. Femman ja Jennan yhteistyö oli alusta loppuun saakka oikein kivaa. Mulle on nyt päivänselvää kuka Femmaa kisoissa kartturoi, jos satun kesken kisapäivän sairastumaan. Fyran kanssa lähdöt vähän tökkivät, kun niistä oli kiva karata minun luo kertomaan kuinka siistiä on olla Fyra. Kun menin lähtöön Fyran viereen ja sanoin lähdössä, että "MENE!", Fyra meni vaikka mitkä vinkurat. Yhtä 180-asteen hyppy-hyppy -käännöstä mä jäin ihailemaan. Miten se Jenna saikin sen käännettyä niin pienelle reitille... saa näyttää mulle sen vielä joskus. Ehkä tätä toisten koirilla liitelyä pitäs harrastaa tietyn porukan kesken useamminkin. Pitäskö ens kesänä Jokirannan HopLopissa järjestää treeni-ilta, jossa oman koiran käyttö on kielletty?

Treeneihin olin laitellut paljon käännöksiä, jotka pystyi tekemään persjättöinä. A-esteen alastulossakin jätettiin takalistoa urakalla. Myös putkiin lähetykset oli päivän teemana. Vielä jäi samoille esteille kurveja varastoon. Niitä kiidetään sitten ens sunnuntaina jos sää sallii.

Säästä tulikin mieleen, että on ilmoja pidellyt ja lunta sadellut. Keittiön ikkunasta näkee vain ison kinoksen ja takapihan ikkunan takana ja samalla tasolla juoksevat koirat kinosten päällä. Sunnuntaina kaivoin kentälle 70-sentin kinoksiin sellaisen 50-neliöisen pikkukentän, jossa pennut saivat temmeltää. Lisäksi talsittiin Ellan ja Misiun kanssa sinne kentälle labyrinttiverkosto ja samanmoisen tein vielä Kattin ja Pörrin avustuksella takapihallekin. Luvakin auttoi hommissa hetken, mutta siinä vaiheessa kun Katti alkoi saalistaa sen jaloissa roikkuvia lumipalloja, se päätti vetäytyä takavasemmalle.


"Joo, teitä ehkä naurattaa, mutta muapa ei!"


HUMPS!


KatiH:n sanoja lainaten, meillä on on Raahe-koirat lipsahtaneet väärälle puolelle ikkunaa...