Miten sitä voikin päivittäin kummastella, kuinka välkky tuo TuTu on? Viime viikolla keksin iltaulkoilun aikaan nostaa sen täysmittaisen putken alkuosaan ja se taapersi sen reippaasti läpi. Sen jälkeen se sen osasikin ja onpa se nähty mokomaa treenimässä ihan itsekseenkin kesken corgihepuleidensa. En jaksa uskoa, että se kissan rapinaputki, joka niillä pienenä aitauksessa oli, olisi jotenkin tässä asiassa auttanut. Se vain yksinkertaisesti on niin utelias, ettei ensikontakti isoon putkeen tuottanut sille mitään ongelmia. Ei vaikka oli heti täyspitkänä.

Toisena iltana kokeilin lelu kädessä sen kanssa siivekkeiden välistä pyöritystä. En tiedä johtuiko omasta kartturikokemuksesta vai TuTun luontaisista ominaisuuksista, mutta tuli aivan sellainen tunne kuin tätä olisi aikaisemminkin harjoiteltu. Eipä olla. Ehei. Pikkupentu kiersi siivekettä, tekipä jopa kasiakin ja tarrasi leluun palkaksi. Joo - se siitä kokeilusta, seuraavaa tehtävää peliin.

Tänään se juoksi kentällä iloisesti minua kohti. Satuin seisomaan kapealla kujalla olevan pujottelun vieressä, joten jostain ihme selkäytimenpuolikkaasta tuli ajatus, että ohjaanpa sen kepeille. Kas - se pujotteli ne 12 keppiä pienellä käsiohjauksella paremmin kuin vuosia sitten kisoissa viemäni Nola tai Hilda. Tarpeetonta tietty todeta, ettei sen kanssa ole pujottelua harjoiteltu...

Pujon jälkeen me "juoksenneltiin" kentällä. Samalla kokeilin ohjata sitä siinä ilman esteitä. Sylkkärit ja poispäinkäännökset sujuivat vauvelilaajuudessa oikein mainiosti. Se ihan selvästi seurasi mun kroppaa ja vastaanotti ohjausta. Täh - nyt mä en tajua lainkaan. Kuka eli Mikä sitä opettaa? Opiskeleeko se unissaan? Katsooko se päivisin meillä agivideoita? Käykö se jotain kirjekurssia? 

Joku nyt tietenkin toteaa että se tulee geeneistä. Tuskinpa. Ehkä ennemminkin geeleistä :-D

Ei tosta pitänyt tulla kuin kaunis. Apua! Tuleeko siitä vielä viisaskin? Vaikuttaako viisausaste kauneuteen? 

Huippuötökkä!

JK. Mä tarvitsen uuden puhelimen. Ehdottomasti. Jo monta viikkoa se on tehnyt mulle temppuja. Leikkinyt äänetöntä vaikkei se ole ollut äänettömällä. Ottanut ja sammunut yhtäkkiä ja hävittänyt kaikki sitä ennen tulleet puhelutiedot. Ei suostu avaamaan kaikkia tekstiviestejä. Näyttää vanhoja viestejä uusina ja uusia piilottaa vanhojen sekaan ilmoittamatta niiden saapumisesta. Vastatessa huutaa summeriäänellä, puhelun aikana piukuttaa korvaani. Näppäinlukkoa poistaessa vaatii PIN-koodia (koittakaapa antaa koodia kun ne näppäimet on lukossa...). Väittää SIM-kortin olevan "alustamaton" tjsp. Sallii välillä vain "hätäpuhelut". On olevinaan päällä, vaikkei siihen saada ulkopuolelta yhteyttä. Kiva kapistus. Kestihän toi vuoden. Minkä tuota seuraavaksi arvais laittaa? Mikä kestää, ei sekoile ja on mielellään iskun-, roiskeen- ja Jossunkestävä?