Tupostelusta saa aina torstaisin avun siihen V-alkuiseen olotilaankin, siihen aikuistensanasellaiseen. Jos savu nousee korvista, 45 minuutin ajomatka itsensä kanssa, kivat treenit ja toinen kolmevarttinen itsensä seurassa selkiyttää pään. Tai no jos ei ihan selkiytä, niin ainakin tasottaa. Taidan aloittaa kansanliikkeen "Tupostelu KELA-korvauksen alle". 

Tänään mukana olivat Fyra ja Konna. Olis oikeastaan ollut Femman vuoro, mutta kun huomasin että ryhmään tulee vain maksikoiria, niin ihan käytännön vuoksi ja treenien nopeuttamiseksi hoksasin, että maksiryhmällä treeniminen on sujuvampaa. Femma jäi kotiin ja treenii sitten huomenna omalla kentällä jotain kivaa.

Minna aloitti treenit shokkihoidolla, jossa väännettiin 22 esteen rataa. En edes koita väittää että se meni puhtaasti, mutta kummallakin koiralla oli ne hyvät hetkensä ja vahvat alueensa joissa oli kiva loistaa. Fyran suoritukseen olen erityisen tyytyväinen. Se oli MELKEIN jopa onnistua superhyvin. Muistelisin, että se estekartta näytti jotensakkin tältä:

Konnan vahvuus oli tossa pujotteluilla. Lähetin pujoon kauempaa ja ohjasin putkeen tuolta puomin puolelta. Sujui komeasti. Konna teki myös suorista putkista aika tiukkoja käännöksiä. Osasin kai kerrankin kiljua Konnan käännökseen jo hyvissä ajoin kun se on vasta menossa putkeen. Eka A:n alastulo oli vähän räkänen. En hyväksynyt sitä, vaan aloitettiin alusta. 

Fyralla ei ollut mitään erityistä bravo-kohtaa, vaan kokonaisuudessaan se pysyi oikealla kurvilla aika hyvin. Pujolle 19 vietäessä mä pistin sen hartialinjallani putkeen ja hypylle 22 se ei osunut eka yrittämällä, mutta ne oli sellaisia pikkujuttuja kun verrataan sen koulutustasoon tätä kokonaisuutta. Suorien putkien jälkeiset elämät siltä pitää saada tiukemmiksi. Ainiin, ja pelkäsin ihan turhaan 9-putkelle nollakulmaan lähettämistä. Ei se edes ajatellut A-esteelle menoa.

Lopputreeneissä tehtiin perustreeniä ja tekniikkavääntöä. Todettiin, et persjättöily on Fyran juttu ja että siltä saa käsijarrun päälle laittamalla loppupalkan sen selän taa odottamaan takastuloa. Konna taas menee selän takana ties minne jos sitä ei ennen persjättöilyä ole ottanut tiukasti lapaseen. Aijjuu - ja MÄ voitin Konnan kilpajuoksussa loppupalkalle. Sain pitää FroliCit ja lampaankarvalelun. Konna ei saanu mittään, kjäh ;-)

Treenien päätteeks vedettiin vielä vauhdikkaat kurvit kontakteilla. Keinukin tuli 10-hypyn paikalle. Konnan eka puomin alastulo oli räkänen, toka jo siinä ja siinä, kolmas hyvä. Noh, ei ainakaan hidastellu. Keinulla pamausvaihe oksettaa sitä ilmiselvästi ja se koittaa liueta tilanteesta pikkusen rumalla tekniikalla jos en ole vieresä vahtimassa. Pitänee tehdä paljon keinutreeniä. Fyra oli L-O-I-S-T-A-V-A! Sille on kai naksahtanut nuo juoksukontaktit nyt tavaksi eli tottumukseksi. Mii laik! Se teki myös pujotreeniä kuudella kepillä ja löysi alun kulmasta kuin kulmasta. Sai palkaksi naksauksia ja evästä. Kotiläksyt on tehty, sen merkki se vaan oli.

Fyralla ja mulla on nyt tässä 3 päivän projekti. Sunnuntaina on Jennin synttärit ja meillä pitäs olla temppukoiraesitys. Varsinainen tähtiesiintyjä estyi lasten grande finalesta, joten Fyra saa paikata. Mullon nyt  Fyra, hulavanne ja tyhjääki tyhjempi pää. Mieti, mieti, mieti...

Mun pitää vielä lopuksi kehaista Kattia ja Luvaa, joiden kanssa on ollut ilo treeniä tuossa omalla kenturalla. Pienet kymmenminuuttiset kummankin kanssa per päivä, ovat jo selvästi tuoneet edistystä tässä vähässäkin ajassa mitä kenttä on ollut treenikunnossa tälle kauttta. Femmahan nyt on aina ihana, joten sitä ei tarvii hehkuttaa tämän enempää. P-askiainen vain taitaa kehittää juoksun toukokuulle, joten se siitä tuplanollan metsästyksestä. Aion mä sen ilmoittaa jokaiseen kinkeriin mitä saatavilla on, mutta juoksutodistuksien lähettely taitaa olla se todenmukaisempi tapa kuitata kisat. Tylsää!

SKL oli nopea. Laitoin Kattin valionarvoanomuksen omakoirasta 19.4. eli maanantaina. Vikan sertinsähän se sai 17.4. eikä sitä vielä luonnollisesti näy KoiraNetissäkään. Noh - tänään KoiraNetistä huomasin Kennelliiton vahvistaneen Kattin valionarvon. Hui kuinka nopeaa!


Valio ja pallo. Jannu-vainaa on nyt kohdannut voittajansa tässä pallohulluudessa. Katti on KINGI vaikka onki tyttö!


TuTu kyllä koittaa kovasti opetella...


... mutta Kattilla on vahva mielipide pallon "herruudesta".


TuTu tyytyköön kevyempiin versioihin.