TuTu on jo melkein FiksuPentu. Neljänä maanantaina ollaan ajeltu Tupokselle pentukurssille ja matka- ja kurssiseuraksi ollaan saatu Hilma-TuTunsisko ja Nanni-Pirunkämppis emäntineen. Kurssi on ollut antoisa ja pentusten kanssa on tehty paljon pieniä tehtäviä. Kotiläksyiltäkään ei olla vältytty. Jäljellä on vielä kaksi kertaa, joista toisen joudun olemaan pois kun olen järkännyt meille vieraita ja illanvieton tänne Jossulaan. Onneksi on ne korvaustunnit!

Autopentue tulee pian 5 kk. Uskallan edelleen olla kovasti tyytyväinen tähän pentueeseen. Ne ovat omistajiensa kertoman mukaan tekeviä, pystyviä ja urheita pikkurekkuja. Kauneusnäkökohdista voidaan aina väitellä eli neuvotella, mutta anatomialtaan ne ovat tasapainoisia ja lupaavia. Sen rinnalla karvanpituus, sen määrä tai värisävy ovat pisara meressä. En jaksa vaivata päätäni mokomilla pikkujutuilla. Jos joku tykkää takertua lillukanvarsiin kokonaisuuden sijasta niin way to go vaan!


Triump Mayflower & Triumph Spitfire & Trans Am


Triumph Renown, Pink Cadillac & Lincoln SS-C-X

 

Jokirannan "Jossulassa" on treenitty ihan privasti ja vähemmän privasti. RAAHE:n Beekkosten treenivuoro olisi oikeasti perjantaisin, mutta koska ei olla naimisissa kenenkään muiden ryhmien aikataulujen kanssa, ollaan voitu muokata treeniaikoja ihan sen mukaan miten ollaan tahdottu ja voitu.

Pätevän isännän käsistä on kentälle ilmestynyt puomi. A-estekin on treenivalmis. Mattopintaisena se ei ole edes liukas, vaikka ne poikkirimat puuttuvat. Seuraavaksi Tapsa aikoo työstää keinun ja pituushypyn. Sen jälkeen voinkin sanoa, että vain muuri puuttuu. Näin se kenttäprojekti alkaa kääntyä tukevasti ehtoopuolelle ja päästään siirtymään kaluston ylläpitoon.

Omaa treeniä olen tehnyt kiireisen aikataulun puitteissa niin paljon kuin olen suinkin ehtinyt. Olen huomannut, että 5-10 minuutin perustreenit toimivat oikein hyvin. Tänään (siis... *katsoo kelloa* ...oikeastaan eilen) oli teemana kontaktit. Rata oli niinkin vaikea kuin A-este - puomi - mutkaputki - puomi - A-este loppupalkalla ja ilman. Fyran alasmenot on nyt sellaisessa kondiksessa, että kisaaminen voisi olla jo mielekästä arpapelin sijasta. Ylösmenoissa on vielä säätämistä ja vaatii minulta tarkkuutta. Luva juosta humputtaa molemmat vauhdilla. Pitää olla tarkkana etten riko hosumisellani tuota rytmiä, jolla alastuloon osuu todella hienosti. Ylösmenoja pitää pyytää joku muu tarkkailemaan. Omasta mielestäni se osuu takasillaan aina kontaktipinnan keskelle, mutta koska katseeni on aika usein etutassuissa, tuntuu ne kontaktisuoritukset vähän kyseenalaisilta. Katti taas... Katti on Katti. Pienenä opetetut kakskakkoset auttavat nyt näissä juoksukontakteissa. Katti on ihana!

Ässämmiin menevät Femma ja Konna ovat treenineet Tupoksella. On mennyt hyvin ja huonosti ja hyvin huonosti. Olen mm. oppinut, ettei koiraa oteta kopiksi esteen takaa etusormelle ja että ehtiäkseen tilanteisiin on oikeasti juostava. Siis aikuisten oikeasti J-U-O-S-T-A-V-A! Kisatilanteissa juoksemiseen auttaa adrenaliiniannos jonka kroppa kehittää ihan itsestään, mutta kuinka saada samaa "huumetta" kropasta irti treenitilanteisiinkin. Tuntuu ettei vaan jaksa juosta. Kunto on kuraa! Tällä viikolla vielä Tupostellaan kaksikon kans, mutta ens viikolla tehdään korkeintaan pikkuista säätöä. Tämä tarkoittaa Femmalle vauhtihuumaa ruokakupille ja Konnalle kontakteja ja hyppynotkistelua. Ihan pienesti vain. Aikaa on isoihin kisoihin niin vähän, ettei ne mitään uutta enää tässä välissä ja tässä aikataulussa opi. Hyvää mieltä ne tarvii!

Argh! Kello ties mitä. Huomenna (siis tänään) beekkosia, keskiviikkona TeiniXien kenraaliharjoitus, torstaina Tupostelu, perjantaina (loma) koirien pesua & talkoot, lauantaina näyttely, sunnuntaina näyttely, maanantaina paimennusta (loma) & illanistujaiset, tiistaina keikkaa Ouluun (loma), keskiviikkona keikkaa Ouluun (loma), torstaina töihin & pakkaus, perjantaina töiden jälkeen Vantaalle ja la & su ässämmät. Aika juoksee liian lujaa eteenpäin. Missä välissä mä siivoan huushollin kesäkuntoon?