ja kiltit koirat säästävät isäntäväkensä rahoja hakemalla kehästä kiltisti ne ruusukkeet, joita niille toivotaankin. Kätevää! 

Luva valioitui ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssään joka oli ensimmäisenä mahdollisena päivänä kun vimosen sertin voi vastaanottaa. Se täytti lauantaina 2 vuotta ja sunnuntaina tuli potti kotiin. Hyvä Luffe! Olen kuitenkin ilmoittanut sen "kaiken varalta" myös Ylivieskaan ensi sunnuntaille, joten Luva ei vielä menettänyt tassukarvojaan. Käydään heittämässä kiekka valioluokassakin, mistä sen tietää vaikka tulis se toinen valkea ruusuke eikä sen koommin tarvitsisi enää Suomen kehiin rahoja hassata. 

Piika debytoi Suomen kehissä kesäkuun alussa Raahessa, mutta se oli vielä tuolloin pentujen jäljiltä alaston. Nyt helteiden jatkuessa rouvakoira on kasvattanut karvansa missin mittoihin ja niin siinä vain kävi, että ensimmäinen serti ja cacib kirjautuu sillekin KoiraNettiin hienojen terveystuloksiensa jatkoksi. 

Molemmat koirat hävisivät ROP-kehässä mieskomeudelle. Fiksut mimmit saivat makoilla lämpöeristetyssä varjomajassaan kun urhot urakoivat helteisissä ryhmäkehissä. Se on sitä naisten viisautta ;)

Muistelin Oulussa miltä tuntuu olla setterin remmin päässä. Vuonna miekka, kivi ja keppi esitin Kaiman Bobby-setterin Oulussa ryhmässä kolmanneksi. Kaikkien näiden vuosien jälkeen se setterin vieminen maistui edelleen mansikoilta ja ihan sama  oli se ryhmäsijoituskin. Mitään muuta ei ole muuttunut kuin setterin väri, sukupuoli, nimi ja välissä on monen monta vuotta. Tää vie Nessaa mielellään toistekin ;-)

Näyttelypäivä oli oikein onnistunut kaikilta osin. Toki tietenkin menestyminen antoi siihen oman ilolisänsä, mutta vaikka mä kuinka miinustan sen tuosta onnistumisen määrästä, niin silti jäädään plussan puolelle. Järjestelyt toimi, ei parkkijonoja tahi maksuja, koirilla oli tilaa olla koiria, eväät oli hyvät ja sää hemmotteli jopa liikaakin. Koska sadetta ei saatu, meidän pikkuteltta ei kasvanutkaan isoksi. Hyvin sinne kuitenkin Hannan kanssa mahduttiin ja iltapäivällä sen suomaa varjoa hyödynsi jo isompikin jengi.