Alma kiitää

Jossula-kentän käyttöaste on ollut viikonloppuna melkoinen. Homma alkoi jo perjantaina alkuillasta ja päättyi sunnuntaina iltapäivällä komeaan salamointiin jatkuakseen vielä tunteroisen salamoiden siirryttyä takaisin meren päälle vauhtia ottamaan. Laskin, että tuona aikana meidän pihassa treeniä sai 19 eri koiraa ja näistä tehokkaimmassa treenissä olivat ennen kaikkea Katrin Tärppä ja Taijan Kennedy & Obama. Omistani eniten treenin alla olivat Katti ja Luva. 


Alma & Tärppä (BW My Wizzle & My Woozle), kuva: Roi Määttä

Vierailijoitakin meillä oli. Perjantaina kieputettiin Konnan lisäksi Raahen koirakerhon Beekkoset-treeniryhmää. Lauantaina Tärppä tapasi vauhdikkaan siskonsa Alman ja hiven sen jälkeen nostettiin agikipinää bortsu Cinille ja cairni Eepolle. Kipinä syttyikin niin voimalla, että vielä sunnuntainakin saimme kaksikon treeniseuraksi. 

Tärppä treeni viretilan ja vauhdin nostoa ja ylläpitoa, Katri persjättöjä ja sylkkäreitä. Kennedy saatiin viikonlopun aikana hakeutumaan itsenäisemmin niitä esteitä kohden, jotka sille olivat tuttuja. Taija sai oppia perusohjauksesta ja esteiden opettamisesta. Yhdessä he (Ke+T) harjoittelivat lelu-/leikkimispalkkausta. Kennedyllä laitettiin myös pujottelutreeni alulle. Eihän viikonlopun aikana ihmeitä tehdä ja tuon esteen kanssa ei harppauksin voi edetä, mutta jotain ajatusta pujottelusta ja keppien olemassaolosta me ilmiselvästi Kentsulle saatiin. Ainakin pientä merkkiä siitä olen seuraavassa pikkuvideossa havaitsevinani:


Kep-kep-kepit...

Obama taas... huoh... se vain näytti meille mitä se luuli osaavansa ja osasikin. Se meni siivekkeiden välistä (rimat maassa) ja syöksyi putkiin, riekkui lelussa ja juoksi hurrrrrjaa vauhtia. Sen kanssa Taija sitten opiskeli vain yhtä asiaa; juoksemaan p*run kovaa ;-) Ihan samaan vauhtikouluun se minäkin joudun TuTu-siskon takia. Sekään kun ei parin treenisessionsa aikana laittanut hölkäksi kertaakaan...

Katti ja Luva menivät melkoisen paljon kep-kep-keppejä. Nyt nuo kepit oli jo pikkupakko laittaa suoraan linjaan, sillä molemmilla on julkista radanjuoksua suunnitelmissa tälle viikolle. Katti hoksi tämän asian noppeemmin kuin Luva, jonka mielestä se ei ehkä osaa nyt mitään muutakaan kun kepeistä tuli hankalat. Mahtia. Tekeeköhän tuo juoksua vai mitä kun sen sisäinen "sika" on yhtäkkiä kutistunut rusinan kokoiseksi. Kattissa taas on räkäistä asennetta yhden pikkukylän edestä. Varsin vaihtelevaa kun on kaksi niin erilaista koiraa suurinpiirtein samassa treenivaiheessa. Vaatii sopeutumista ja hermorakennetta...


Kattin pujotreenejä sunnuntailta


Kattin ensimmäinen radaksi kutsuttava suoritus ikänä

Olipa mukava saada aimoannos agilityä. Tähän se ei kuitenkaan nyt kuluvan viikon aikana jää, sillä huomenna suunnataan Kajaaniin kisaamaan TIO:n täydeltä ja tulevana viikonloppuna on Oulussa agilityn piirinmestaruuskisat. Lauantaina joukkueissa starttaavat Katti, Luva, Femma, Konna ja kassotaan nyt onko minijoukkueen ankkurina Misiu vai Jola. Jep - aivan oikein luettu! Sunnuntaina yksilöpiirinmestaruudesta kisaavat Konna ja Femma.