Hetken mielijohteesta ilmoitin Kajaanin iltakisoihin Femman ja Konnan lisäksi Kattin ja Luvankin. Meinasi hetken hirvittää, mutta sitten tuumasin, että joskus se vain on tehtävä. Viimehetken treenisessiot onnistuivat 50%:sti. Katti meni lupaavasti ja Luva keksi yhtäkkiä, ettei se ehkä osaakaan muka mitään. Turha varmaan sanoa, että jätin sitten kisamatkalta Luvan kokonaan kyydistä. En halunnut ottaa pienintäkään riskiä siitä, että keksin mennä sen kanssa radalle säätämään ja opettamaan sille, että kisaaminen ei ole kivaa jos ei osaa. Kattin suhteen tuota huolta ei ollut, sillä se menee aina koko sydämellä vaikkei osaisikaan ja sen toistokestävyys on peritty varmaan Teletapeilta... uudestaan... uudestaan... 

Julia lähti mulle kaveriksi koirakolmikkoa kuskaamaan ja videoimaan suoritukset. Enpä voisi olla iloisempi siitä, että kisaradat tuli ikuistetuksi. Kiitti! Kokonaisuudessaan radat onnistuivat, vaikkei sitä tulosten valossa välttämättä huomaakaan. Omalta osaltani olin tyytyväinen siihen, että onnistuin ohjaamaan kolme rataa rennolla asenteella ja Konnan ja Femman radoista selvisin yhtä peränurkkaa lukuunottamatta mukavasti vaikka kaikilla kolmosluokkalaisilla oli yhteinen rataantutustuminen. Viidessä minuutissa kahdelle erilailla ohjattavalle täysin erikokoiselle koiralle ei välttämättä ehdi hakea niitä parhaita linjoja. Juokseminen myös sujui, enkä ollut radan jälkeen puolikuollut hengästymisestä. Kumma homma, sillä päällä oleva flunssa olisi voinut enteillä ihan muuta. 

Sitten suorituksiin:

Katti oli SUPERKOIRA. Tämä rata oli sen 2-vuotisen elämän aikana sille täyspitkä rata nro 2. Siellä oli vieraat esteet, vieras kenttä ja ennenkokematon kisatilanne. Kaikesta tästä huolimatta se veti asenteella lähdöstä maaliin. Mulle se oli päivän suuri voittaja, vaikka tulostaululla möllöttääkin HYL. Katti teki mitä sille on opetettu. Se luki rataa itse ja haki A-esteen pikkuisen liian aikaisin. Me ei annettu sen vaivata, vaan vedettiin täysillä rata loppuun saakka ja mitään muuta virhettä se ei sitten tehnytkään. Päinvastoin! Juoksukontaktit toimi, rimat pysyi komiasti ylhäällä, keinun suoritus oli suorastaan upea. Äh, katsokaa itse:

Väittäisin, että ilman tuota A:lle heitettyä ylimääräistä kurvia, Katti olisi ehtinyt kevyesti ihanneaikaan (42sek). 

Femma veti hyvällä fiiliksellä, mä olin se joka mokasi. Tuo takanurkka meni rataantutustumisessa vähän niin, että tilanteen mukaan tekee mitä ehtii. Mä oisin ehtiny tehdä mitä tahansa, mutta menin sitten siitä eestä juokseen melkein koiran päälle. Femma teki mitä on tehtävä ja juoksi alta pois. Loppuradasta hutiloin vielä muurin palikan alas ottamalla Femmaa kuulolle kesken hypyn. Femmalle 1-0. Tuloksena muutama sekka yliaikaa (ihanneaika oli aika tiukka, 39 sek) ja kymppi. Sijoitus oli kuitenkin toinen ja saatiin alennusta tuleviin Kajaanin kisoihin. Hyvä niin. Femman meno näytti tältä:

Konnaa vois nyt väittää rimaa hipoen agivalioksi. Nimenomaan hipoen ja tässä tapauksessa hipasu lasketaan. Se rima kun tuli alas. Ylivoimaisesti nopein Maxi3 suoritusaika, mutta vitosella ei nollavoittoa juhlita. Tämä antoi kuitenkin uskoa siihen, että kyllä se sieltä tulee kun aika on sopiva ja tuuri kohillaan. Konna oli kivasti kuulolla ja me tehtiin ihan selvästi yhdessä se rata. Kumpikaan ei pahemmin sooloillu ja kokonaisuus oli ehjin pitkään aikaan treenit mukaan lukien. Pujolle heitosta olen aika ylpee:

Okei... tiedän... puomin alastulo oli aika ruma. Ilmeisesti kynnen puolikas osui kun tuomarin käsi ei noussut. Konna oli viides suoritusajalla 35,9, ratavirheitä 5,00. 

Kotimatka kesti tulomatkaa kauemmin, vaikka ajokeli oli paljon parempi. Mennessä oli kaatosateita ja autokin kaksi kertaa vesiliirrossa. Tullessa pimeni todella nopeasti ja yhden keskellä tietä möllöttäneen hirven jälkeen kaasujalka keveni kummasti. Puolenyön jälkeen olin kotipihassa ja litra energiajuomaa sisuksissa piti valveilla kahteen saakka. Saipahan rauhassa juutuupata noi Julian kuvaamat videot. 

Mukava kisailta takana. Nyt ei ole pienintäkään epäilystä siitä, onko Katti valmis seuraaviin kisoihin. Ilmot Oulun kisoihin syyskuun loppuun lähtee ensi tilassa. Uutta matoa koukkuun ja luokkaa nousuun ;)