... kuola nimittäin. Ella on kipeä. Sillä on osittainen kasvohalvaus. Sen alkuperä on mysteeri. Aamupäivällä otin sen Luvan kanssa kentälle ja ihmettelin Annelle kuinka se lipsuttaa kielellä yhtäkkiä omituisesti. Katsottiin suuhun ja mietittiin ampiaisen pistokset sun muut, muttei kyllä oikein turvotusta nähty. Sen pää kuitenkin näytti jotenkin "hitaalta". Kissoille varatulla ruunausajalla sain samalla reissulla näytettyä Ellankin eläinlääkärille ja totesimme sillä kasvoissa tietynlaisia halvausoireita. Kasvojen refleksit eivät olleet ihan primat. Varmuuden vuoksi Ella kuitenkin nukutettiin ja katsottiin nielu ja suu hyvin tarkasti. Ei mitään löydöksiä. Korvatkin olivat siistit ja hampaat terveet.

Nyt vain odotellaan. Ella lenkkeilee fleece-pipo päässä ja se sai ja saa vastakin hevosen annoken B-vitamiinia. Syöminen vähän takkus, mutta Cesar-ateria oli sopivan pienessä purkissa, jotta se sieltä lipsahti nielusta alas. Normiruokaan se oli tukehtua. 

Jos mä nyt vertaan sitä iltapäivän tilanteeseen, niin sen vilkkuluomi on vikkelämpi. Ella liikkuu ihan normaalisti ja mitään motorisia oireita ei ole. Vain kasvot käyvät hitaalla. Remmilenkkeilyä ja boksioleilua tämä kuitenkin tiesi ainakin näin aluksi, sillä vilkkaana koirana Ella ihan varmasti rikkoisi tuon hidasluomisen silmänsä muiden kanssa leikkiessään. 

Toipilastalosta siis tervehdys. Jos ei Fyra valunutkaan tän päivän agiharkoissa, niin Ellalla valuu kuola senkin edestä. Niin ja kissatkin on toipilaina. Ne sinkoilee kännipäissään omassa huoneessaan ja arvatkaapa menikö noiden ikinunnien ruunaus ihan oppikirjojen mukaan? No ei TIETENKÄÄN! Koskapa meidän elikot mitään lastentauteja sairastelis? Nämäkin katit olivat nunnavuosiensa aikana kehittäneet vissiin kestovaleraskaudet, kun normisti nälkiintyneitä kastematoja muistuttavat kohdut oli kokoluokkaa "melkein hiillosmakkarat"....

Tervettä huomista kaikille toivotellen

/JoFli & co