KYSYMYS: Meillä leikataan joka viikko 106 kynttä ja tänään laitettiin pentuihin 7 mikrosirua. Montako pentua meillä on yhteensä?

*laskee, laskee vaan*

VASTAUS: Kuusi (6) sillä yhdellä on kaksoiskannukset takana, yhdellä normikannukset takana ja yhteen puskettiin tänään uusi siru kun ensimmäinen tuli vajaan puolen tunnin kuluttua ulos.

Tänään oli pentutarkastuksen ja sirutuksen aika. Viideltä mentiin ja kotona oltiin vajaa kasilta. Ei mennyt ihan niin kuin saduissa tämä reissu. Pennuissa ei ollut mitään vikaa. Ne olivat autossa kuin kokeneet konkarit, istuskelivat ja miettivät missä ihmeessä me ollaan. Eläinlääkärin vastaanotolla aikojen viivästyksen ajan ne leikkivät kevythäkissä reippaasti. Tarkastus meni moitteettomasti. Sirutuksissa tytöt kiljaisivat kerran, Pertti oli sitä mieltä ettei isot miehet itke.


Hanna-mummua moikkaamassa, sylissä Pertti

Kun koko homma oli ohi, kurvasimme Jennin kanssa Mustin & Mirrin kautta ja käytimme jokaisen pennun pikkumutkan sylissä katsomassa uutta paikkaa. Ensin sisällä kävivät Pertti ja Kätyri. Seuraavassa parissa olivat Nipsu ja Helka. Kuulin vain kun Sanna tokaisi, että mitäs sulla on täällä... ja sitten kuului pieni kopsahdus. Lattialla oli mikrosiru, ihan ilmiselvä valkea mikrosiru. Meidän Nipsulla, jonka virallinen nimi on No Brakes, oli mikrosiru mallia No Brakes. Käytettiin siinä nopiasti vielä Dimma ja Minttukin katsomassa isoa liikettä, mutta sitten soitettiin takaisin Jarmo-lääkärille, että nää tulis nyt takas jos vain sopii. Sopihan se, tosin taas odotettiin. Siinä odotellessa kävin kyllä Jarmon lukulaitteella tsekkaamassa, että muut viisi piippaa. Piippashan ne. Nipsu sai sitten uuden sirun ja uudet tarrat papereihinsa.

Pennut tarkastettiin vakuutusyhtiön lomakkeen mukaan ja tässä parhaillaan tuumin sitä, vakuutanko koko pentueen pentuevakuutuksella vai en. Olen kahden vaiheilla. Vakuutusehtoja lukiessani olen kyllä tullut siihen tuolokseen, ettei se taida korvata yhtikäs yhtään mittään. Taitaa tässä käydä niin, että pennun ostajat saavat huolehtia vakuutusturvasta. On ehkä korvausasioiden kannalta varmempaa, sillä pentuevakuutus ei esimerkiksi korvaa sellaisia asioita, jotka olisivat normaalin vakuutuksen perusteella ollut korvattavissa riippumatta siitä oliko koiraa vakuutettu vai ei. Pentuevakuutus ei myöskään korvaa perinnöllisiksi tai perinnöllisiksi epäiltyjä juttuja. Mitä jää jäljelle? Se että koiralla onkin ollut pentuna piilevä kolmas silmä, joka sitten 4-kuisena päättää puhjeta otsaan... niinkö?

Tässä vakuutusehtoja lukiessani olen tuuminut sitä, että kuinkakohan moni pennunostaja kasvattajalta rahoja takaisin vaatiessaan nyhtää vielä vakuutusyhtiöltä tiliä? Sen summanhan saa jos esimerkiksi koira lopetetaan. Tarkistaako vakuutusyhtiö noita mistään? Rastiiko koiranomistaja ihan pokkana kohdan, jossa kielletään koirasta saadun korvauksia jostain muuta kautta? Onko koira sittenkin tuplavakuutettu kasvattajalla ja vakuutusyhtiössä? Voiko kuolleella tienata? Voiko vakuutusyhtiö a) jättää koiran korvaamatta jos sen on jo kasvattaja korvannut tai b) huomatessaan tuplakorvausta, aloittaa toimenpiteet tuplakorvauksen hakijaa kohtaan? Hmmmm.... 

Ja vielä palatakseni pentuihin - Kätyri kävi mutkan Wintillä. Se oli hetken sylissä ja sitten vein sen agiesteiden keskelle. Laskin sen maahan ja seurasin sen käytöstä. NO... se lähti häntä pystyssä viipottamaan reippaasti. Että semmoinen pakkaus. Pialle terveisiä, että eka treenikerta on nyt takana :D