Kuus normaalisyntymää ja yksi sektio, jolla saatettiin maailmaan loput kolme - siinä viime yön ja tämän aamupäivän ohjelmanumerot. Olen herännyt eilen aamulla klo 6.15 ja tänään iltapäivällä huomasin syöneeni viimeksi eilen ruokatunnilla. Asia piti tietenkin korjata heti, mutta koska väsymys oli niin valtava, olin nukahtaa sen Saarioisten "kauhupitsan" ääreen, jonka nopeasti kiskoin nopeasti alas.

Eilen osasin jo töissä varoitella, että meillä taitaa olla yöllä muuta puuhaa kuin nukkuminen ja ettei minua suurella todennäköisyydellä näy tänään töissä. Olin niin oikeassa. Ensimmäinen pentu syntyi eilisen puolella klo 23.45, seuraava siitä puolen tunnin päästä ja sitten välit olivatkin tuntia - paria. Ulla (isäkoira Topin omistaja) oli täällä minulla synnytyskaverina ja yö meni odotellessa aina seuraavan syntymää. Hieman ennen kuudennen syntymää totesin, että kyllä me taidetaan tänään lääkärin apua tarvita. Työnnöistä alkoi olla puhti aika vähäisenä. Kuudes kuitenkin saatiin ulos aamulla kirjanpidon mukaan klo 7.22, mutta kasin maissa lähti eläinlääkäri Jarmolle viestiä, että kyllä meidän tarvitsee alkaa toimenpiteisiin ennen kuin tämä rouvakoira loppuu kokonaan. Paluuviestinä tuli kehoitus tulla ysin maissa Siikajoelle. Sinne siis!

Siikajoella päädyttiin hetken tuumailun jälkeen sektioon ja se olikin täysin oikea ratkaisu. Jarmo joutui myös samalla poistamaan Piikan kohdun jatkokomplikaatioiden välttämiseksi. Entinen mikä entinen. Ei se mikään reppu näköjään ikuisuutta kestä jos lasti on painava. Nämä jäivät sitten Piikan viimeisiksi pennuiksi.

Mitäs meille sitten tuli? Tässä strategiset tiedot:

1. brindle tyttö, 290 g

2. punainen poika, 260g

3. punainen poika, 340 g

4. brindle poika, 320 g

5. brindle tyttö, 345 g

6. punainen poika, 340 g

sektiossa nostettiin järjestyksessä ulos:

7. brindle poika, 370 g

8. punainn tyttö, 330 g

9. brindle tyttö, 320 g

  
1-2-3

   
4-5-6

  
7-8-9

Piika ja pennut voivat nyt mainiosti. Piika on tietenkin väsynyt kaikista koettelemuksista ja tuskin ne viimeiset tiineyspäivät 8+ kilon lisäpainolla taaperrettuna ovat mitään lepoa olleet. Äitikoiranahan se on vertaansa vailla. Femma oli superäiti, mutta sillä oli sellainen kiroileva siili -asenne kun sitä yritti autella. Piika tuumailee perienglantilaisen kohteliaasti, että voisitko please antaa minun nyt hommata näiden pentujeni kanssa kun please minä ehkä tämän jutun osaan vaikka puolinukuksissakin. Täysin valvomatta niitä ei kuitenkaan jätetä hetkeksikään, sillä piika on läpikäynyt ison leikkauksen ja pentuja on kuitenkin se yhdeksän. Melko hiirenpesä! Huominen vuorotellaan Tapsan kanssa työasioiden viedessä aina jomman kumman vuorollaan pois kotoa, perjantaina olen varmaankin minä koko päivän pentuvahtivuorossa ja viikonloppuna jaetaan hukit. Silloin taitaa Jennikin saada omat sessionsa.

Jenni saa keksiä pennuille työnimet - tosin tänään yksi ristittiin Bindiksi tuon pääpilkkunsa mukaisesti. Pentujen viralliset nimet tulevat olemaan Gr-alkuiset. Saa ehdotella...


Bindi


koko setti