Olisipa jännä tietää mitä Fyran päässä on liikkunut tämänpäiväisessä luonnetestissä Seinäjoella. Koska minun piti leikkiä tolppaa, minusta ei ollut kertomaan sille miten pitäisi toimia. Setät ensin taputteli ja leikitti ja sitten pelotteli ja melkein ampuivatkin. Tapsakin vain tuijotti likinäköisenä pientä kameralta näyttävää laatikkoa. Kukaan - siis KUKAAN - ei kertonut pikkumustalle miten eteen tulleet "tehtävät" tulisi hoitaa - ei edes Maiju, puhumattakaan Laura-kasviksesta. Ihmiset olivat tulleet hulluiksi, suorastaan seinähulluiksi. Sellaista ei voi tapahtua kuin Seinäjoella, jossa edellinen seinähullu käyntikerta Fyralla oli koiranäyttely. Se vasta seinähullua olikin :D

Kaikesta tästä kummallisuudesta huolimatta Fyra selvisi testistä oikein fyramaisesti. Osa-alueet eivät tuoneet yllätystä omaan näkemykseen sen päänupin sisällöstä. Ainoa isommin yllättynyt taisi olla Fyra itse, mutta se kyllä heti testin loputtua unohti koko koettelemuksen. Vilkkaana koirana Fyra reagoi voimakkaasti, toimintakyvyn puute näkyi uhkaustilanteissa (muttei pimeässä huoneessa) ja pieni pehmeys tuli esille uhkaustilanteiden jälkeen. Me emme valita - vilkas koira on kiva koira, koiralaumassa kovasti toimintakykyinen koira ei välttämättä olisi se helpoin jäsen ja hieman pehmeää koiraa on helpompi kouluttaa kuin kovista. 

Alkuhaastattelussa kuvasin Fyraa maailman helpoimmaksi koiraksi, joka ei meillä kurmuta ketään eikä kukaan muukaan sitä kurmuta. Se ei ole koskaan joutunut tappeluun eikä haastanut ketään. Siihen on voinut luottaa tilanteessa kuin tilanteessa pelkäämättä sen nousevan ihmistä/ihmisiä vastaan. Se on kulkenut varjonani tai rinnallani, muttei koskaan ole ratkonut asioita edelläni. Fyra tekee mitä osaa ja mitä sille on opetettu, mutta ei sooloile. Tämä testi toi lisävahvistusta mielipiteelleni. En ole ollut Fyran suhteen siis lainkaan väärässä. 

Tässä videot:

Reissu meni hyvin kaikin puolin. Turisteina olleet TuTu ja Mint matkustivat kiltisti ja kotimatkalla koko porukka palkittiin tikkujäätelöillä. Fyra voitti Äppön eskimokisassa. Äppö tarvitsi kolme haukkausta, Fyra veti kahdella. Aika pro!

Jos pelkät numerotiedot kiinnostavat, Fyran osa-alueet näyttivät tältä:

Toimintakyky -1, pieni
Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1, pieni
Taisteluhalu +2, kohtuullinen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++, laukaisukokematon

Loppupisteet +140