... VAPPU

Museon rannassa vappuiltiin mätsärin merkeissä. Meidän poppoosta osallistujalistalla olivat Jenni & Luva, Jossu & TuTu, Jossu & Esko ja koska vappuhupia aina pitää olla, esillä olivat myös Tapsa ja Fyra. Autoilemaan lähtivät myös Nörtti ja porukan pienimmäinen Mint, joka selvisi päivästä oikein reippaasti. Autossa oli hyvä ottaa tirsoja ja välillä tehtiin muutama piipahdus koira- ja ihmisvilinään. Mitään se ei pelännyt, mutta vapauden riisto pannalla ja hihnalla oli tylsää.

Jenni esitti Luvan kuin kokeneet konkarit konsanaan. Hyvin on tyttö katsonut mitä kehässä tehdään. Jennin kaveri ensi vuoden junnuhandler-uran korkkaukseen lienee kovasti selvä. Luvan kanssa yhteispeli sujui todella hienosti. Omasta parista tuli voitto, mutta 17 "vaaleanpunaisen" saaneen joukosta ei sitten sijoitusta enää herunut. 

Tapsa ja Fyra... kuinka tätä kuvaisi. Noh - molemmat olivat ja pysyivät kehänauhojen sisäpuolella. Se riittänee. Vappuhupia kumpaisellekin...

TuTu esiintyi loistavasti, ehkä parhaiten mitä ikinä. Se voitti parinsa ja sijoittui lopulta pienten vaaleanpunaisten kakkoseksi.

Esko söi autossa odotellessaan yhden uuden Rescon 10 sentin pätkiksi ja kun se viimein kehään saakka pääsi, oli pöntössä kaasua oikein huolella. Pappa pisteli vajaa 9-vuotiaaksi varsin rivakasti. Parissa voiton vei apinapinseri, mutta vaaleanvihreiden loppukisassa Eskon sijoitus oli kolmas. Mukavaa oli huomata, kuinka Eskolla oli kivaa puuhastella kehässä pönötyksen lomassa muitakin juttuja. 

Mun henkilökohtainen vappuhupi oli päästä esittämään likimain itseäni korkeampaa Seppo-doggia. Siinä tunsi kuinka hihnan päässä on koiraa heti toden teolla. Seppo on tuttu tapaus näyttelykurssilta, jonka vedin muutaman viime viikon aikana. Varsin leppoisa nuori herra jättiläisen puvussa.

... VETERAANIT

Meillä oli taas tänään koiranpesua ja puunausta. Vuorossa olivat Misiu ja Ella. Nyt ei ole enää pesemättä kuin Femma ja Totti - niin ja Piika, mutta se saa odotella pesua ja puhurointiaan ihan kaikessa rauhassa mahaansa kasvatellen. 

Ella-Lellasta tuli kovasti soma. Sehän tulee loppuvuodesta veteraani-ikään, joten josko sitä ensi vuoden aikana kokeilisi, josko sen nuorekas kroppa purisi viimein veteraaniluokassa. Ella on kuin viini. Se paranee vanhetessaan. Tai oikeastaan se mittään parane, se vain säilyttää nuorekkaat kurvinsa, mutta veteraaniluokassa tästä voi olla etua. Se liikkuu edelleen vetävästi, häntä heiluu ja ryhtiä riittää. 

Misiusta lähti karvaa oikein huolella. Puhuri irroitti kuistillisen pohjavillaa ja osa siitä on mun silmäluomien sisäpuolella, nielussa ja korvissa. Voi sitä karvapilveä! Pönötyskuvien otto hirvitti jo valmiiksi, sillä Misiu ei komeudestaan huolimatta ole ollut koskaan helppo kuvattava. Se on ollut siihen hommaan aina liian iloinen. Komeita kuvia on saatu, mutta heiluva häntä ja pyörivä persus ovat tehneet kuvista kummallisia. No heilui se häntä nytkin ja takamuskin oli liikkeessä oikein huolella, mutta jotain sentään saatiin aikaiseksi kun oikein rätinällä laitettiin Canon laulamaan.

Kuvien oton jälkeen Misiu näytti meille mitä mieltä se on koko pesu- ja puunaustouhusta. Se painui vastapäiseen ojaan rypemään. Se siitä kauneudenhoitourakasta, mutta koiran ilon katsominen kyllä voitti harmin tunnin työn valumisesta hiekkaan ja mutaan.

... VALLATTOMAT

Koirilla on ollut mukava viikonloppu. Ollaan riehuttu pihalla, kentällä ja korkattu kauden monttuilutkin. 

... VESIPETO

Katti on heitti tänään talviturkin. Kuivatteluyritykset olivat lenkin aikana täysin turhia, sillä pieninkin kosteikko oli Kattin mielestä rypemistä varten. Jos Kattilta kysyttäisiin, se varmaan haluaisi kasvattaa suomut ja kidukset eikä räpylävarpaatkaan olisi pahitteeksi.

... VACCINATIONS

Huomenna mennään ISOLLA sakilla rokotuksille ja muutamat vasta-ainetestitkin otetaan. Varasin alun perin ajan vain Mintille (laskekaa rauhassa vaan - kyllä - sen rokotusohjelma aloitetaan 10-viikkoisena), mutta pikatarkastelu vanhemman sakin rokotustodistuksiin aikaansai uuden yhteydenoton eläinlääkäriimme. Hälle passasi se, että kerään huomenna vaikka kaikki kylän koirat ja pidetään rokotusiltamat. Minä rokotuksia koirille, eläinlääkäri iltamansa :D