Huono on tämmösiä videoita photoshopata paremmaksi. Onneksi ei kauhiasti tarviikaan kun kohde on niin kaunis eikä muutenkaan ole halua mokomaan pelleilyyn. Kiitti Taija pikkuvideosta!

Merkillistä muuten kuinka paljon ihmiset luottaa nettisivuilla nähtyihin kuviin koirista ja tehdään vain ja ainoastaan näiden kuvien perusteella päätelmiä, pahimmassa tapauksessa jopa jalostuspäätöksiä. Luotetaan sellaisiinkin kuviin, joista hieman tarkemmalla (eikä aina edes niin tarkallakaan) katsonnalla näkee kuinka on ala-arvoisin taidoin koitettu laittaa Photoshoppi laulamaan ja suoristaa selkää, tehdä polvia, eturintaa tai mitälie milloinkin on keksitty korjata. 

Toisinaan huolimattomasti photoshopattu kuvan tausta vie koko kuvasta uskottavuuden. Itse hyväksyn kuvan sävyjen muuttamisen, satunnaisen tuulessa lentävän karvatupsun suoristamisen, roskien poiston, remmin häivytyksen ja muun tuommoisen kuvan siistimisen, mutta koiran anatomiaan kajoamista minä en käsitä. Noita photoshopin anti-huipentumia katsellessa tulee kyllä usein sellainen tunne, ettei sitä anatomiaan kajoamista ole se kajoajakaan käsittänyt, sen verran hassuksi on koira rakenneltu taikasauvoilla, suttutuökaluilla ja leimasimilla. 

Photoshop ja muut kuvankäsittelyohjelmat ovat hyviä työkaluja, mutta huonoja koiranjalostuksen apureita.