Vuonna 2000 tai sen jälkeen on syntynyt 100 Big-Wood's rekkua. Näistä Kennelliiton käyttämän ajattelutavan mukaan terveystarkastusiässä ovat viime vuoden No ja GrGr-pentuja lukuunottamatta 86 koiraa. Näistä terveystarkastettujen määrät ja prosentit näyttävät seuraavilta: 

Lonkat 43 tutk. 50,0 %
Kyynärnivelet 28 tutk. 32,6 %
Polvet 23 tutk. 26,7 %
Silmät 44 tutk 51,2 %

Tarkastuslaskenta KoiraNetistä tulee antamaan hieman eri luvun, sillä sieltä puuttuvat kolmen ulkomaille viedyn koiran terveystutkimukset. 

Olen ylpeä ja iloinen kasvatinomistajien vapaaehtoisesta aktiivisuudesta! Kiitos! 

Koko rodun keskivertotutkimusprosentit näyttävät samalta tarkasteluväliltä (2000-2010 syntyneet):
  • Lonkat 21 %
  • Kyynärnivelet 16 %
  • Polvet 9%
  • Silmät 28,9 %
Miksikö valitsin rajaksi vuoden 2000? Ihan puhtaasti siksi, että 90-luvulla terveystarkastukset olivat vielä ottamassa tämän rodun parissa ensiaskeliaan, joten on paljon mielekkäämpää tarkastella aikakautta, jolloin nämä tutkimukset ovat tulleet enemmän ihmisille tutuiksi.

Silmätarkastusten osalta me täällä pohjoisemmassa osassa Suomea ollaan vielä aika kiperässä tilanteessa. Oulussa on Kaisa, jolla on silmätarkastusoikeudet ja Kokkolassa (meiltä 130 km alaspäin) on tarkastaja. Seuraavaksi lähin taitaa olla sitten Kuopio 3,5 tunnin ajomatkan päässä. Oulun yläpuolella ei ole sitten tarkastajaa lainkaan. Onneksi on joitain keikkalaisia, jotka käyvät tekemässä joukkotarkkeja ja käsitykseni mukaan kouluttautumassa on myös uusia silmätarkastuslääkäreitä jonoja purkamaan.


Susioila golffaa. Tennispallo meni koloon, susikoila perässä. Puu saa väistää!